Hozzávalók:
- 1 kg szarvascomb
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- 50 dkg sárgarépa
- 50 dkg fehérrépa
- cukor
- babérlevél
- borókabogyó
- mustár
- tejföl
- 1 kg burgonya
- 5 db tojás
- keményítő
- liszt
- só
Ragu
A szép darab szarvascombot megtisztítom, és nagyobb szeletekre vágom. Nagyobb fazékban olajon körbepirítom a szeleteket, kiveszem az edényből és félrerakom.
Ugyanabban az edényben cukorkaramellt készítek, és félfőre vágott vöröshagymát fonnyasztok rajta. Amikor a cukor teljesen elolvadt, hozzáadom a felkarikázott répákat. Ízesítem babérlevéllel, borókabogyóval, sóval, borssal, felöntöm vízzel annyira, hogy 2-3 ujjnyit lepje el a víz. Készre főzöm a zöldségeket, majd leturmixolom.
A zöldségpépbe belerakom a húst, és ebben a lében puhára főzőm. Ízlés szerint ilyenkor ráízesíthetünk, mert a hús sok ízt felvesz. Amikor puhára főtt, kiszedem őket és félreteszem. A maradék lé alatt lezárom a tüzet, már nem forralom tovább, ízlés szerint teszek bele mustárt (esetleg citromlevet) és tejfölt. Egynemüvé turmixolom, majd szűrőn átpasszírozom. A szeleteket visszarakom a kész mártásba.
Burgonyagombóc
Megmosom a burgonyát, és héjában megfőzöm sós vízben. Amikor megfőtt, melegen meghámozom és összetöröm. Egy keverő tálban a tört burgonyát, lisztet, sót, és keményítőt összegyúrom. Annyi keményítőt rakunk bele, ameddig morzsálódós nem lesz. Majd hozzáadom a tojásokat, és gyurmás masszát készítek belőle. A masszát golyóra formázom és forró vízben kifőzöm.
Jó étvágyat!
www.facebook.com/noel.fodor.946 • fodornoel03@gmail.com
Olvass bele legújabb magazinunkba!