InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

Fodor Noel ajánlja – Szarvas vadas burgonyagombóccal

Hozzávalók:

  • 1 kg szarvascomb
  • 2 db nagyobb vöröshagyma
  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 dkg fehérrépa
  • cukor
  • babérlevél
  • borókabogyó
  • mustár
  • tejföl
  • 1 kg burgonya
  • 5 db tojás
  • keményítő
  • liszt

Ragu

A szép darab szarvascombot megtisztítom, és nagyobb szeletekre vágom. Nagyobb fazékban olajon körbepirítom a szeleteket, kiveszem az edényből és félrerakom.

Ugyanabban az edényben cukorkaramellt készítek, és félfőre vágott vöröshagymát fonnyasztok rajta. Amikor a cukor teljesen elolvadt, hozzáadom a felkarikázott répákat. Ízesítem babérlevéllel, borókabogyóval, sóval, borssal, felöntöm vízzel annyira, hogy 2-3 ujjnyit lepje el a víz. Készre főzöm a zöldségeket, majd leturmixolom.

A zöldségpépbe belerakom a húst, és ebben a lében puhára főzőm. Ízlés szerint ilyenkor ráízesíthetünk, mert a hús sok ízt felvesz. Amikor puhára főtt, kiszedem őket és félreteszem. A maradék lé alatt lezárom a tüzet, már nem forralom tovább, ízlés szerint teszek bele mustárt (esetleg citromlevet) és tejfölt. Egynemüvé turmixolom, majd szűrőn átpasszírozom. A szeleteket visszarakom a kész mártásba.

Burgonyagombóc

Megmosom a burgonyát, és héjában megfőzöm sós vízben. Amikor megfőtt, melegen meghámozom és összetöröm. Egy keverő tálban a tört burgonyát, lisztet, sót, és keményítőt összegyúrom. Annyi keményítőt rakunk bele, ameddig morzsálódós nem lesz. Majd hozzáadom a tojásokat, és gyurmás masszát készítek belőle. A masszát golyóra formázom és forró vízben kifőzöm.

Jó étvágyat!

www.facebook.com/noel.fodor.946 • fodornoel03@gmail.com

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Fodor Noel ajánlja: Csirkemell • puliszka • chilis kukorica

Glück Viktória

Balázs Andi és a Gambas Pil Pil

Bala

Kaldeneker György húsvéti receptje – Báránysült céklapürével

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben