InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Krisztisüt – Valentin-napi joghurttorta

Február 14-én, Szent Bálint napján, a szerelmet ünnepeljük. A virág vagy a bonbon is klassz ajándék, de miért ne készítenénk valami olyat, amiben mi magunk is benne vagyunk kicsit? Egy olyan receptet hoztam, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni, mégis garantáltan elkápráztathatjuk vele Kedvesünket.
Valentin-napi joghurttorta
Hozzávalók (16 cm tortaforma):
  • 200 g zabkeksz
  • 2-3 ek vaj
  • 5 dl gyümölcsjoghurt (málna, eper vagy erdei gyümölcs)
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag Zselatin fix
  • málna vagy eperlekvár
  • gyümölcs a díszítéshez
Elkészítés:
  1. A kekszet durvára törjük, vagy ledaráljuk. A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a kekszhez. Egyenletesen a tortaforma aljára simítjuk, és hűtőbe tesszük.
  2. A joghurtot a cukorral felmelegítjük, de nem forraljuk.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük.
  4. Ha a joghurt kihűlt, pár kanálnyit kiveszünk belőle, amivel a zselatin fixet csomómentesre keverjük.
  5. Vékony sugárban hozzácsurgatjuk a zselatinos masszát a többi joghurthoz, és elkeverjük.
  6. Végül beleforgatjuk a habot.
  7. A keksz alapot vékonyan megkenjük lekvárral, ráöntjük
    a joghurtkrémet.
  8. Habzsákkal a lekvárból pöttyöket folyatunk a tetejére, melyeket fogpiszkálóval szívecske alakúra húzunk.
  9. Hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, de az sem árt, ha egész éjszakára.
  10. Tálaláskor eperrel, málnával, pirosgyümölccsel díszítjük. (A joghurt ízétől függően más gyümölccsel is kipróbálhatjuk.)

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Keresik a magyarok kedvenc házi süteményeit

Glück Viktória

Húsvéti menü kicsit másképp

Zalai Mariann

Kaldeneker György húsvéti receptje – Báránysült céklapürével

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben