InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Így tarthatjuk meg az edzésre vonatkozó újévi fogadalmat

Apró lépések és rendszeresség a kulcsa az életmódváltásnak

Kétségtelen, hogy az egyik legnépszerűbb újévi fogadalom a testmozgással és életmódváltással kapcsolatos. Statisztikai adatok bizonyítják, hogy januárban megnő az edzőtermi bérletek és fogyókúrás szerek eladása – végül mégis csak kevesen tartják be hosszútávon a saját maguknak tett ígéreteiket. De mit lehet tenni?

Az elmúlt évek alatt, a covid kirobbanása óta mindannyiunk számára fontosabbá vált az egészségünk. Nem csak a betegségek elkerülése a lényeges, hanem ahogy a WHO is fogalmaz: a teljes fizikai, szellemi, és szociális jóllét az egészség. Hazánkban az egyik leggyakoribb egészséget érintő probléma valójában maga az elhízás.

Az emberek jó része megfogad egyet s mást az új évben, általában egy szebb, jobb, boldogabb, egészségesebb élet reményében. Noha ezeket a döntéseket könnyű meghozni, az ilyenkor tett fogadalmak leggyakoribb ismérve, hogy nem tartjuk be őket. A képzeletbeli listát a statisztikák szerint a testmozgással kapcsolatos ígéretek vezetik, ám a szilveszteri ígéretek mintegy 90 százalékát nem tartjuk be és februárban már teljesen elfogy a lelkesedés is. De mit lehet tenni?


Bontsuk fel a célokat apró lépésekre

Fontosak a nagy célok, de még fontosabb, hogy akarjuk is megvalósítani azokat. Bontsuk a célunkat apróbb lépésekre! Ismerjük el a legkisebb előre lépéseinket, és ne adjuk fel!

Ahogy arra számos tanulmány rámutat, nem kell drága felszereléseket vagy edzőtermi bérleteket vásárolnunk ahhoz, hogy a testmozgást az életünk szerves részévé tegyük. Emellett azt is megerősítik, hogy aki elkezd rendszeresen mozogni, szinte azonnal megérzi az ebből fakadó előnyöket, ami segíti fenntartani a szokás kialakítását. A szakemberek szerint az első lépés egyszerű: csak egy kis mennyiségű mozgást adjunk hozzá a mindennapi rutinhoz.

„Azt látjuk, hogy az újévi fogadalmak száma évről évre csökken. Belátjuk, hogy egész évben a sok munka, és rohanás közepette nem tudjuk magunkat egyetlen fogadalomhoz tartani. De a valós életcélokra érdemes több időt szánni. S mi más lenne fontosabb az egészségünk megőrzésénél?” – mondta Stubán Dominik, az iGym egyik alapítója.

A magyar fiatalok által fejlesztett online edzőplatform nem csak abban nyújt segítséget, hogy profi szakértők segítségével mozoghassunk otthonról. Elérhető áron kívánnak minél szélesebb körű edzésformákat rendelkezésre bocsátani.


A rendszeresség a kulcs

„A lényeg a rendszeresség. Akár a legkisebb energia és időbefektetés is megtérül, amikor sportolásról beszélünk. A fizikai aktivitás növeli a szellemi aktivitásunkat, jobban érezzük magunkat a bőrünkben tőle, ezen pozitív hatások tudatosításával, a rendszeres sport tevékenységgel tudjuk a nagyobb céljainkat is elérni. Életmódváltozásra van szükségünk, ilyen esetekben nem érdemes sos megoldásokat keresni” – állítja az iGym társalapítója.

Dominik arról is beszélt, hogy a magyar fejlesztésű online edzésplatformon a különféle mozgásformák bármikor elérhetőek és visszanézhetőek, az év első felében pedig különleges promóciókkal is készülnek, hogy segítsenek megtartani a testmozgással kapcsolatos újévi fogadalmakat. Az első egy hét mindenkinek ingyenes, ráadásul a videók első 5 percébe ingyenesen bárki bele is kukkanthat, hogy megtalálja a számára ideális edzőt és edzőtípust.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Bikini szezon? Sosem késő!

InfoPont

A legfontosabb három dolog, hogy mire figyelj a nyáron!

Glück Viktória

#egészség

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben