InfoPont Ajánló Magazin
InfoPont

Tudatos évkezdés

Kezdjük az évet tudatosan, tervezzünk előre és nézzük meg mi vár ránk idén, valamint zárjuk le a tavalyi évet. Úgy tapasztalom, az év végi hajrában sokak számára nem volt erre alkalom, viszont még mindig nem késő leülni, magunkba szállni és megtervezni az új évet.

A tervezés előtt, azonban vegyük át miről szólt az előző év, mik voltak a meghatározó történések. Mik voltak a legfontosabb események a család, magánélet, munka, kikapcsolódás, anyagiak, barátok, érzelmek, egészség területén? Vegyük át hónapról-hónapra az évet és minden számunkra fontos eseményt jegyezzünk fel, majd olvassuk el és gondolkodjuk rajta, mit adott számunkra a múlt év, mit tanultunk belőle? Engedjük el belőle, amire már nincs szükségünk és vigyük magunkkal tovább, ami hasznos számunkra. Vegyük számon a számunkra legfontosabb embereket és pillanatokat, emlékezzünk vissza milyen célokat értünk el és miket nem.
Tudom nem olyan könnyű feladat és elképzelhető, hogy egy rázós érzelmi hullámvasúthoz fog hasonlítani az élmény miközben számot vetünk, de megéri. Adjunk címet az elmúlt évnek és haladjunk tovább az idei év tervezésére.

Minden év elején sokaktól hallom, hogy a tavalyi év borzalmas volt, de majd az idei jobb lesz. Van, aki ezt minden évben elmondja, és még mindig ugyanúgy van, mint korábban. Nem csoda, hiszen minden évben történnek jó és rossz dolgok egyaránt, ha mindig minden rosszabb lenne, akkor lehet, már nem is léteznénk, de szerencsére ez nincs így. Sőt ez is nézőpont kérdése, hiszen az elmúlt évszázadok, évtizedek elteltével minden csak egyre jobb és elég sok tényszerű adatunk is van ennek megerősítésére.
Szóval folytassuk az elmélyülést és vegyük át mi minden történhet velünk idén ideális esetben, mire számítunk? Mik lesznek a legfontosabbak idén az életünk minden területét tekintve? Tudom senki sem jövőbe látó, de próbáljuk meg vizionálni a fontos teendőket és területeket, majd gondolkozzunk el azon, hogy mit tudunk tenni a megvalósulás érdekében.
Csinálhatunk előre konkrét terveket, nem számít, hogy az az esemény majd csak fél év múlva lesz. Legyenek mentőöveink is, írjunk össze olyan segítségeket, amikre tudunk támaszkodni, ha nehézség történne. Lehetnek ezek belső erősségek, barátok vagy bármilyen dolog, amivel segítünk magunknak helyt állni a bajban. Találjunk valami újdonságot, amit ki szeretnénk próbálni, amivel meglephetjük magunkat, felírhatjuk a bakancslistánkra.

Nézzünk magunkba és döntsük el, mik azok a dolgok, amiket nem fogunk idén elvállalni és mik azokat, amelyeket kifejezetten szeretnénk. Végül adjunk magunknak egy tanácsot erre az évre.

Neked mi lenne az?

www.zajongo.blog.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Tavaszi ébredés

Zalai Mariann

Szeptember, könnyedén

InfoPont

Kevesebb mobilozás – több figyelem!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben