InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

Fodor Noel ajánlja: Csirkemell • puliszka • chilis kukorica

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db csirkemell
  • fokhagyma

Alaplé:

  • 2 db sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • fokhagyma
  • kisebb zeller

Puliszka:

  • 200 gr kukoricadara
  • 100 gr vaj
  • 1liter alaplé

Kukoricasaláta:

  • 300 gr kukorica (morzsolt)
  • olíva olaj
  • só, cukor
  • citrom
  • petrezselyemzöld
  • chilipaprika

Alaplé:
A tisztított zöldségeket, nagyobb darabokra vágom, száraz fazékban lepirítom, majd 1,5 liter hidegvízzel felengedem és kevés sóval, cukorral ízesítem. Felforrás után a zöldségekkel együtt hagyom kihűlni,
majd leszűröm.

Puliszka:
A kukoricadarát lábasba teszem és felöntöm annyira
a forró alaplével, hogy egy ujjnyira ellepje. Lassú tűzön folyamatos keverés és folyadékpótlás mellet főzöm kb. 45-60 percig. Sóval ízesítem, majd mikor megfőtt lezárom, és a hideg vajat állandó keverés mellett belekeverem.

Kukoricasaláta:
A kukoricát leforrázom és ízlés szerint sóval, cukorral és olívaolajjal ízesítem. A piros chilipaprikát félbevágom, kikaparom a magokat és az ereket, majd nagyon apró kockákra vágom és belekeverem. Egy citrom héjját belereszelem és pár csepp citromlevet facsarok hozzá. 20-30 percet a hűtőben pihentetem.

Csirkemell:
A melleket letisztítom, egészben hagyom és 10 %-os sóoldatba (1 liter vízhez 100 gr só) teszem 40 percre, majd leitatom róluk a vizet, és forró serpenyőben körbe pirítom. Ha rendelkezésre áll otthon sous-vide gép, akkor fokhagymával levákumozom és 64 fokos vízben 1 óra alatt elkészül. Amennyiben nincs lehetőség rá, akkor körbepirítás után 110 fokos előmelegített sütőben,
20-25 perc alatt áthúzódik, és szaftos marad.

www.facebook.com/noel.fodor.946 • fodornoel03@gmail.com

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Február végén MentesFeszt rendezvény az egészségtudatosság jegyében

Glück Viktória

Krisztisüt – Tavaszi quiche

Bala

Hungarian Wine Summit – 5 nap, 6 mesterkurzus, közel 100 borászat, több mint 100 nemzetközi szakember

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben