Hozzávalók 4 főre:
- 4 db csirkemell
- fokhagyma
Alaplé:
- 2 db sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- fokhagyma
- kisebb zeller
Puliszka:
- 200 gr kukoricadara
- 100 gr vaj
- 1liter alaplé
Kukoricasaláta:
- 300 gr kukorica (morzsolt)
- olíva olaj
- só, cukor
- citrom
- petrezselyemzöld
- chilipaprika
Alaplé:
A tisztított zöldségeket, nagyobb darabokra vágom, száraz fazékban lepirítom, majd 1,5 liter hidegvízzel felengedem és kevés sóval, cukorral ízesítem. Felforrás után a zöldségekkel együtt hagyom kihűlni,
majd leszűröm.
Puliszka:
A kukoricadarát lábasba teszem és felöntöm annyira
a forró alaplével, hogy egy ujjnyira ellepje. Lassú tűzön folyamatos keverés és folyadékpótlás mellet főzöm kb. 45-60 percig. Sóval ízesítem, majd mikor megfőtt lezárom, és a hideg vajat állandó keverés mellett belekeverem.
Kukoricasaláta:
A kukoricát leforrázom és ízlés szerint sóval, cukorral és olívaolajjal ízesítem. A piros chilipaprikát félbevágom, kikaparom a magokat és az ereket, majd nagyon apró kockákra vágom és belekeverem. Egy citrom héjját belereszelem és pár csepp citromlevet facsarok hozzá. 20-30 percet a hűtőben pihentetem.
Csirkemell:
A melleket letisztítom, egészben hagyom és 10 %-os sóoldatba (1 liter vízhez 100 gr só) teszem 40 percre, majd leitatom róluk a vizet, és forró serpenyőben körbe pirítom. Ha rendelkezésre áll otthon sous-vide gép, akkor fokhagymával levákumozom és 64 fokos vízben 1 óra alatt elkészül. Amennyiben nincs lehetőség rá, akkor körbepirítás után 110 fokos előmelegített sütőben,
20-25 perc alatt áthúzódik, és szaftos marad.
www.facebook.com/noel.fodor.946 • fodornoel03@gmail.com
Olvass bele legújabb magazinunkba!