InfoPont Ajánló Magazin
AjánlóInfoPont

Vörsi Betlehem – Európa legnagyobb beltéri betleheme

Vörs faluja és a Szent Márton Püspök Templom beltéri Betleheme mára igazi kuriózum lett. A Betlehemet az adventi időszakban nem csak szerte Magyarországról látogatják, hanem sokan külföldről érkeznek megcsodálni azt. Idén 73. alkalommal állítja fel a falu apraja-nagyja Európa legnagyobb, templomban megcsodálható Betlehemét.

Közép-Európa legnagyobb Betlehemének története egészen 1948-ra nyúlik vissza. Egy falubeli kezdeményezés hatására lebontották a Jézus Szíve oltárt a templomon belül, és annak helyére egy kisebb Betlehemet építettek. Ma már több mint 60 négyzetméteren csodálhatják meg látogatói advent első vasárnapjától kezdve egészen január végéig, minden nap 9:00 és 17:00 között.

Az óriási Betlehem gipszből, az ember és állati figurákat leszámítva pedig kizárólag természetes anyagokból készül. 2018-ban 3 köbméternyi tuja, 20 darab fenyőfa, és négy köbméternyi faanyag eredménye volt hetvenedik alkalommal látható. A Betlehem felépülése ma már 8-10 napon keresztül zajlik, és kizárólag a falubeliek kitartó és jól megszervezett csapatmunkája. Minden évben teljesen más elrendezéssel, folyamatos újításokkal várja több tízezres hazai és külföldről többnyire német, francia vagy éppen amerikai látogatóit.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Adventi ismertető

Zalai Mariann

3+1 Mit hozhatsz ki a fahéjból és a fahéj belőled!

Bala

Ugye Te nem vagy Grincs? 3+1 meglepő kulturális különbség tengeren innen és túl

Szabó Ildikó

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben