InfoPont Ajánló Magazin
AjánlóInfoPont

Vörsi Betlehem – Európa legnagyobb beltéri betleheme

Vörs faluja és a Szent Márton Püspök Templom beltéri Betleheme mára igazi kuriózum lett. A Betlehemet az adventi időszakban nem csak szerte Magyarországról látogatják, hanem sokan külföldről érkeznek megcsodálni azt. Idén 73. alkalommal állítja fel a falu apraja-nagyja Európa legnagyobb, templomban megcsodálható Betlehemét.

Közép-Európa legnagyobb Betlehemének története egészen 1948-ra nyúlik vissza. Egy falubeli kezdeményezés hatására lebontották a Jézus Szíve oltárt a templomon belül, és annak helyére egy kisebb Betlehemet építettek. Ma már több mint 60 négyzetméteren csodálhatják meg látogatói advent első vasárnapjától kezdve egészen január végéig, minden nap 9:00 és 17:00 között.

Az óriási Betlehem gipszből, az ember és állati figurákat leszámítva pedig kizárólag természetes anyagokból készül. 2018-ban 3 köbméternyi tuja, 20 darab fenyőfa, és négy köbméternyi faanyag eredménye volt hetvenedik alkalommal látható. A Betlehem felépülése ma már 8-10 napon keresztül zajlik, és kizárólag a falubeliek kitartó és jól megszervezett csapatmunkája. Minden évben teljesen más elrendezéssel, folyamatos újításokkal várja több tízezres hazai és külföldről többnyire német, francia vagy éppen amerikai látogatóit.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

A Borbély Családi Pincészet két izgalmas borcsomaggal készül az ünnepekre

Glück Viktória

Karácsony a gyermekotthonokban – Meglepetés készül a lakóknak

Bala

3+1 tuti karácsonyi ajándék tipp a Women’secrettől

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben