InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

Karácsonyi KönyvNEKED

Nem tudod, mit vegyél ajándékba szeretteidnek? Könyvet ajándékozni mindig szuper ötlet!

Agatha Christie: Karácsonyi krimik

„CHRISTIE-T KARÁCSONYRA!” Ó, nem üzleti fogás ez (vagy nem csak az), hanem kis irodalomtörténeti adalék: így hirdette az angol kiadója évtizedeken keresztül Agatha Christie új könyvét. És mivel az írónő számára a karácsony különösen fontos volt, ő maga, a krimi királynője akart minden évben egy új könyvvel boldog ünnepeket kívánni az olvasóinak. Christie jó pár regényében és elbeszélésében a karácsonyi ünnepek hangulata, hagyományai, szokásai szolgáltatják a hátteret a bűnügyi rejtélyhez.
Helikon Kiadó

12 új Miss Marple story

Miss Jane Marple, a zseniális amatőr nyomozó – Agatha Christie felejthetetlen karaktere – először 1927 decemberében jelent meg nyomtatásban, A kedd esti klub című novellában. Az első Marple-regény, a Gyilkosság a paplakban 1930-ban látott napvilágot, melyet további tizenegy követett, míg a legutolsó – posztumusz – regény, a Szunnyadó gyilkosság 1976-ban, Christie halálának évében jelent meg. Ebben a kötetben 12 új Marple-novella kapott helyet, melyek szerzői elismert bestseller-írók, céljuk pedig az, hogy saját, egyedi nézőpontjukon keresztül mutassák be az új generációknak Christie briliáns elméjű nyomozóját, a látszólag ártalmatlan, szelíd, kissé kotnyeles Miss Marple-t.
Helikon Kiadó

Jamie Oliver: Karácsonyi receptek

„Ez az impozáns könyv tizenhét év munkáját tetőzi be. A végletekig tökéletesített, csodás receptek, tippek és trükkök eredménye – otthon te is megalkothatsz bármit, ami ebben található. Egy ilyen könyvet csak egyszer írhat meg az ember, tehát mindent meg kellett tennem azért, hogy a lehető legjobb legyen. Megtisztelő arra gondolnom, hogy a Karácsonyi receptek is részese lehet a családok ünnepi előkészületeinek – téged is segíthet abban, hogy igazán tökéletes legyen a karácsonyi lakoma. Remélem, minden évben újra meg újra előveszed majd. Boldog karácsonyt neked és tieidnek, tőlem és enyéimtől.” Jamie Oliver
Park Könyvkiadó

Picasso versei
Szerkesztette Androula Michael

Kevesen tudják, hogy Picasso nemcsak az ecsettel bánt mesterien, de nagyszerű költő is volt. Ötvenöt éves korában kezdte leírni azt a „több száz verset, amely benne szunnyadt”; 1935 és 1959 között több mint négyszáz verset és három színdarabot írt. Bár a költészetben kezdőnek számított, a festőként rá jellemző művészi szabadság a verseiben is megjelenik nyelvi és vizuális szempontból egyaránt, így lendületes írásképe és gyakran rendezetlennek tűnő kéziratai csodálatos rajzokká válnak. Francia nyelven írt verseinek első antológiája a legjelentősebb és legszebb szövegeit tartalmazza, amelyek segítségével közelebb kerülhetünk a művész gazdag és fantáziadús univerzumának lényegéhez.
Jaffa Kiadó

Polgár Árpád: Egy polgár sorsa

A Polgársors második, bővített kiadásában Polgár Árpád újra elmeséli a történetét, egészen napjainkig. Szerelmeken, házasságokon, gyerekeken és barátságokon keresztül bontakoznak elénk a békéscsabai színészi élet, majd később a budapesti vállalkozások fentjei és lentjei, egészen az amerikai áloméletig. Egy ka­landos, de olykor fájdalmas döntésekkel teli út Zalaszentgróttól Floridáig. Árpád életében fontos szerepet játszanak a sors által adott lehetőségek, ugyanakkor ő az amerikai self-made man megtestesítője, aki megragad­ta ezeket a lehetőségeket, küzdött értük, és élt velük. Majd eldob és borít mindent, mert rájön, hogy az igazi siker és boldogság titka nem a pénz­halmozásban rejlik.
BOOOK Kiadó

Ambrus Éva, Vágó Piros: Gyors, finom, egyszerű- 77 recept a mindennapokra

Ambrus Éva és Vágó Piros neve sokunknak ismerősen cseng. Évi több, a gyermekek megfelelő táplálását segítő könyv szerzője, hozzátáplálási konzulens. Piros rádiós műsorvezető, gasztrokalandor, a Rádiókonyha megálmodója. Most összefogtak, hogy e kötetben közel 80 gyors, finom és egyszerű recepttel segítsék az olvasót a zsúfolt hétköznapok, családi együttlétek, közös étkezések során. Rohanó világunkban egy házilag elkészített finomság a család minden elfoglalt tagját összehozza az asztalnál.
BOOOK Kiadó

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

KönyvNEKED!

InfoPont

A szín nem számít, csak csillogjon! Idén karácsonykor sminkünk is boruljon csillámokba

Glück Viktória

KönyvNEKED – Karácsonyra ajándékötletek gyerekeknek

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben