Életmód
Valahogy nem mennek a dolgok…
  • 2017. november 15.

Mindenki tapasztalta már, hogy vannak olyan időszakok az életében, amikor úgy tűnik, minden akadályozza a haladásunkat. Munkát akarunk váltani, de nem is válaszolnak a jelentkezésünkre, nemhogy behívnának interjúra. Vagy új lakást keresünk, de vagy a környék nem megfelelő, vagy a lakás túl szűk, túl nagy, sötét, drága stb. Megállt körülöttünk a világ, bezárultak az utak. Nem értjük, mi történik, mit tettünk rosszul. Az tetszik nagyon, mikor valaki erre azt mondja, biztosan el vagy átkozva. Menj el xy-hoz, hogy vegye le rólad az átkot, utána majd minden rendbe jön.

Sajnos nehezen értjük meg, nehezen fogadjuk el, hogy az akadályok nem kívülről jönnek. Az akadályok bennünk vannak. A különböző körülmények lehet, hogy még adnak egy szorítást az amúgy is kilátástalan helyzetünkön, de az alap akadály belőlünk ered.

No, de senki nem olyan bolond, hogy rosszat akarjon magának. Miért kellene a munkahelyemen maradnom, amikor már megfulladok? –talán, mert a biztonság érzése fontosabb, mint az a kellemetlen érzés, hogy már meguntuk a munkánkat. A másik dolog, amiért nem jön az új munkalehetőség, hogy nem találtuk ki, hogy pontosan mit szeretnénk, mi az, ami lelkesítene bennünket, amiben fejlődhetnénk, amibe teljesen bele tudnánk adni magunkat.

Az asztrológia választ arra, hogy éppen mi is az, amin valóban munkálkodnunk kell, hogy olyan körülmények közé kerüljünk, amiben jobban érezzük magunkat. Ez a belső munka sokszor hónapokig, esetleg évekig is eltarthat. Valójában csak nekünk tűnik úgy, hogy sok idő, mire elengedjük a kényelmünket, a sérelmeket, melyek az éveink alatt értek minket. -Itt jegyezném meg, hogy a Naprendszerünkben egy átlagos emberöltő, azaz 72 év, az egy nappal egyenlő, vagyis az Univerzumban egy nap, egy emberi élet-.

Nem az a lényeg, hogy meddig tart a várakozás az önmagunkkal való találkozásra, hanem az, hogy minden sérelem, félelem elengedésével, még ha kívülről úgy is tűnik, hogy egy helyben állunk, mégis haladunk. A belső úton való haladás nem látványos: csak a közvetlen környezetünk érzékeli, hogy békésebbek, nyugodtabbak vagyunk. Minél hamarabb kezdjük megérteni a saját működésünket, annál hamarabb tudjuk elfogadni, az adott helyzetet és tudunk változtatni rajta.

Természetesen a változtatásra vannak jobb és rosszabb időszakok. Ha például síelni szeretnénk, akkor általában megvárjuk a telet. Amikor egy mély gödörből kell kimásznunk, amibe sok év alatt csúsztunk bele, sokszor úgy, hogy észre sem vettük, akkor a kimászáshoz, olyan időszakot kell választanunk, amikor van külső segítségünk, amikor nem csúszik a gödör fala. Az asztrológia abban segít, hogy megmutassa, mikor, milyen lehetőségeink vannak és mikor kell kimászni a gödörből, hogy a saját akaratunk szerint tudjuk végre megélni önmagunkat.

 

Hódossy Zsuzsanna – Asztroterapeuta – trigon@vipmail.hu

happy wheels