InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Asztrológia- Elveszett Vénusz

A Vénusz az asztrológiában a termékenységet, külső-belső gazdagságot, szépséget, nőiességet, szeretetet jelöl. A földi élet kiapadhatatlan forrását, művészi alkotóerőt, a természet által megismert bölcsességet jelenti. Mikor az ember szoros kapcsolatban áll a természettel, megismeri azt a teremtő erőt, mely a fizikai lét paradicsomát létrehozza. Látja a termékenységet, a születést, s vele együtt az elmúlást, melyet újra születés követ. Ha ebbe a térbe belehelyezi magát, érzelmei kiáradnak, és ezt az erőt maga is gyarapodásra, alkotásra, teremtésre használhatja fel.

 

Nézzünk most körül a mai fogyasztói társadalmakban, miként működik az emberben a vénuszi erő. Miben nyilvánul meg a termékenység? – a tucat áruban. Miben nyilvánul meg a gazdagság? – a pénzben. Miben nyilvánul meg a nőiesség?- az érzékiséget kifejező formákban.

Gondol-e a ma embere arra, hogy a természet adta szépséget saját maga is hordozza? Gondol-e arra, hogy a magból terméssé fejlődő növény ereje, benne is megtalálható?

Ha az alkata kerek, széles csípőjű, hogyan fogadtassa el magát a külvilággal, ha az ideális alkat, jelenleg egy anorexiás beteghez hasonlít? Ha a mag, az ötlet, az elképzelés nem tud terméssé fejlődni, mert olyan értékeket képvisel, ami csak egy szűk rétegnek kell és nem lehet belőle tömegárut gyártani?

Észrevesszük e saját kreativitásunkat, képesek vagyunk-e számunkra ismeretlen utakat megismerni? Látjuk-e a másik emberben a szépséget, az értéket? És ennek hangot adunk-e?

Ha látunk egy hatalmas búzaföldet érett gabonával, amit a szél úgy lenget egy irányba, mintha tenger lenne, megállunk és rácsodálkozunk szépségére. De már nehezen vesszük észre, hogy a búza között ott piroslik kis csoportokban a pipacs. És a búza ettől a piros pipacstól lesz igazán eleven. Látunk-e ilyen és hasonló összefüggéseket, a látványos szépség és igazi értékek között?

Noha meglátjuk ezeket az értékeket, de ott áll mellettünk a vágy, hogy hasonlatosak legyünk az adott társadalmi mintákhoz. Ahhoz, hogy felülírjuk ezeket a mintákat bátorságra van szükségünk. Bátorságra, hogy vállaljuk egyéni látásmódunkat. Egyéni képzelőerőnk megerősítéséhez meg kell ismernünk a bennünk lévő vénuszi erőket. A vágy mindannyiunkban él. Vágyunk a szeretetre. Vágyunk rá, hogy szeretve legyünk és szerethessünk. Ha a vénuszi erők közül csak ezt az egyet emeljük ki és megvizsgáljuk magunkban, akkor elindultunk azon az úton, ami maradandó értéket képvisel.

Sokszor kérdezik tőlem, hogy az asztrológiai képletben látszik-e, hogy a társam szeret-e? De kevesen kérdezik meg, hogy vajon én szeretem-e a másikat. Azt gondoljuk, hogy természetesen tudjuk, hogy szeretjük. Pedig vannak a másik embernek olyan tulajdonságai, megnyilvánulásai, amik nem biztos, hogy tetszenek nekünk. Ezeket szeretnénk megszüntetni, mert konfliktust okoz bennünk.

Nézzük meg mi az, amit oda tudok adni a másik embernek magamból. Például, ha energikus és mozgékony vagyok, képes vagyok-e átadni a másik embernek ebből az erőből, hogy a benne lévő tunyaság megmozduljon?  Nem azt akarom átadni, hogy velem együtt szaladgáljon, mert ez így csak rólam szól, hanem azt akarom benne megmozdítani, ami őt hozza lendületbe.

Vénuszi erő az is, ha megismerjük és használjuk a saját kreativitásunkat. Mindenki tud valamit „kreálni”. Mindegy, hogy mi az. Kötés-horgolás, főzés, fafaragás. Mindegy, hogy vannak, akik kiemelkedően magasan művelik azt, amit mi is csinálunk. A lényeg abban van, hogy ki adjuk magunkból és formába öntsük az elképzelésünket. Tevékenységünkkel stabilabbakká válunk, önértékelésünk nő, s így a külvilág felé nyitottabbak leszünk. Nyitottságunkkal elfogadunk más megközelítést is, mint amit addig tanultunk.

Keressük meg elveszett vénuszi erőinket. Fogalmazzuk meg pontosan és őszintén, hogy mi az, amire valóban vágyunk. És, ha az a vágy jelenik meg bennünk, hogy sok pénzt szeretnénk keresni, ne ostorozzuk magunkat, hogy nem vagyunk elég ezoterikusak. Határozzuk meg, hogy mi az a kreativitás, ami bennünk meg van ahhoz, hogy pénzt halmozzunk fel. És fogalmazzuk meg magunknak, hogy mit teszünk a sok pénzzel.

Sokan szeretnének sok pénzt keresni, pedig nem arra vágynak, csak a biztonság az, ami hiányzik. A biztonságot viszont a vénuszi erők áramlása okozza. A pénz felhalmozása vagy az ez utáni vágy megállítja ezt az áramlást.

 

Hódossy Zsuzsanna

Asztroterapeuta

trigon@vipmail.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Asztrológia- Megváltoztathatod-e a sorsodat?

Zalai Mariann

Valahogy nem mennek a dolgok…

Zalai Mariann

Asztrológia- Merkúr, a kapcsolódás bolygója

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben