InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Asztrológia- Merkúr, a kapcsolódás bolygója

A Merkúr az asztrológiában, kapcsolódást jelent. Miként kapcsolódom a külvilághoz, illetve miként kapcsolódom belső világomhoz. Gondolataimat miként tudom rendszerezni, a benyomásokat, miként tudom értelmezni. Mivel csak ahhoz a dologhoz tudok kapcsolódni, melyről képes vagyok valamilyen fogalmat alkotni, ezért a gondolkodást is ezzel a bolygóval vizsgáljuk. Az Ego a külvilághoz, illetve a belső saját világához mozdul. Ezért a mozgás bolygójaként is jelöljük. Így a Merkúr a kapcsolódás, a kapcsolatok, a gondolkodás, a gondolatok kifejezője, a beszéd és mozgás képviselője lesz. A személyre szabott horoszkópban láthatjuk, hogy az egyén miként képes feldolgozni a különböző benyomásokat, miként képes azokat rendszerezni. Mennyire tud a belső és külső hatások között mozogni. Mennyire jelent számára gondot, ha hivatali ügyeket kell elintéznie vagy éppen a megérzéseit kell tárgyilagosan értelmezni.

A Merkúr bolygó két asztrológiai jegy uralkodó bolygója, az egyik az Ikrek, másik a Szűz jegye. Az Ikrek Merkúr a racionalitást képviseli, egyfajta extrovertált beállítottságot mutat. A Szűz a belső világ, azaz az introvertált ember típusa szerint reagál. A Merkúr mutatja meg, miként tudunk bármihez is kapcsolódni, s kifejezni magunkat. Ha valamit meg akarunk érteni, akkor a Merkúr helyzete mutatja, hogy érzésben kell ráhangolódnunk az ismeretlenre vagy tárgyilagos magyarázatra van szükségünk.

A testben három szervet vizsgálhatunk a Merkúr szerint. A gondolkodáshoz szükséges agyat, a mozgáshoz szükséges tüdőt és a benyomások feldolgozására szükséges emésztőrendszert. Aki érzelmi úton próbálja megérteni a világot, annak érzékenyebb lesz a bélrendszere azokra a benyomásokra, amik a világban inkább adatokra és számszerűségre, logikára épülnek. Míg azok az emberek, akik inkább tárgyilagosan közelítik meg a világot, a tüdejük lesz érzékeny, ha megfoghatatlan benyomások érik.

Az embert 3 részre tagolhatjuk, egy alsó részre, ami a lábaktól a gyomorig ér, a második a tüdőtől a fejig és a harmadik részt a fejnek tekintjük. A bélrendszer képviseli azt a kapcsolatot, ami a külvilág (étel) és a tudattalan között zajlik. Hiszen nincs közvetlen, tudatos kapcsolatunk az emésztésünkkel. A tüdővel a légzésünket, azaz saját ritmikus mozgásunkat fejezzük ki. Agyunk a gondolatokat rendszerezi. Így ebben a megvilágításban is láthatjuk, hogy a Merkúr, összeköti az ember különböző részeit egy testen belül és a különböző részek is képesek közvetlenül kapcsolódni a külvilághoz.

Nem véletlenül a Merkúr az e havi téma. Mivel a bélrendszerhez is kapcsolódik a Merkúr, így a böjtölés is ide tartozik. A böjt során, a belek tisztuláson mennek keresztül. Mivel nem kapnak táplálékot és így fizikailag nem kell semmit befogadniuk, ezért felszabadulnak bennünk azok az erők, melyek az emésztésre fordítódnának. Ezáltal a tudat alatti érzetek és lerakódott benyomások felszínre kerülnek. Vannak, akiknek álom formájában jelennek meg szokatlan képek, de tudatosan is figyelhetünk ezekre. Koncentrálhatunk egy adott témára és választ kaphatunk az addig bennünk tisztázatlan helyzetekre. Azt is bizonyára mindenki észrevette már, hogyha gondolkodnia kell valamin, akkor ezt akkor tudja a leghatékonyabban tenni, ha nagyon keveset eszik vagy éppen, semmit. Az emésztőrendszer állapota kihat a közérzetre. Ha frissnek és könnyednek érezzük magunkat, akkor az egész testünkkel nyitottá válunk a világra. A böjt során ezt az energikusságot, felszabadultságot, már a harmadik naptól mindenki érezheti. És ha ilyenkor olyan témákhoz fordulunk, amiket addig nem ismertünk, vagy féltünk befogadni, biztosak lehetünk benne, hogy legyőzzük ezen félelmünket és kitágul a világnézetünk.

Milyen fontos is ez a kicsi bolygó. Nem is távolodik el nagyon a Naptól. Szoros kapcsolatban van vele. A Nap jelenti a tudatosságot. Ahhoz, hogy a tudatosság minden szinten átjárjon bennünket, fontos, hogy ez a kis bolygó, gyorsan tudjon mozogni, hogy időben tudja szállítani az információkat a tudat és tudat alatti között. Az ismeretlen és a már megismert között. A Föld és az Ég között. A látható világ és a láthatatlan világ között.

 

Hódossy Zsuzsanna

Asztroterapeuta

trigon@vipmail.hu

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Asztrológia- Elveszett Vénusz

Zalai Mariann

Valahogy nem mennek a dolgok…

Zalai Mariann

Asztrológia- Megváltoztathatod-e a sorsodat?

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben