InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomUtazó

Új élmények várnak a Tiszán!

Júliusban sikeresen elindult Magyarországon is a nyaralóhajózás, ami az elkövetkező években jelentősen hozzájárul a Tisza-tó és a Felső-Tisza turisztikai fejlődéséhez. Mostantól a Tiszán, a Bodrogon és a Tisza-tavon hajókázhatsz, akár családi nyaralást, akár baráti összejövetelt tervezel. A felkészítést követően, jogosítvány nélkül vezetheted a különlegesen felszerelt hajókat.

A nyaralóhajózás, a kedvtelési célú belvizi hajózás. Amelynek a turisztikai lehetősége, hogy hajóvezetői engedély nélkül vezethető, szállást is nyújtó, lassú járású motoros hajókon teszi lehetővé az önálló nyaralást az erre alkalmas, engedélyezett vízterületen (folyó, tó, víztározó, csatorna) a kora tavasztól késő őszig tartó nyaralóhajózási szezonban.

A nyaralóhajók kifejezetten erre a felhasználásra készülnek, körben védett hajótest, biztonságos és egyszerű használat jellemzi őket, bérbevételük feltétele a betanítás. A nyaralóhajózáshoz szükséges vízterület lehet mesterséges és élővíz egyaránt, melynek a hajózáshoz szükséges mélysége, lassú sodrása és akadálymentessége biztosítható.

A nyaralóhajózás során naponta általában legfeljebb 4-5 óra a tényleges hajózás. A hajózáson kívül a vízi út 30 km-es környezetén belül egyéb aktív kikapcsolódási lehetőségek is illeszkednek a programhoz: a környék bejárása kerékpárral, úszás-strandolás, kajakozás, horgászat, golfozás, lovaglás, kirándulás, melyek fontos szerepet játszanak a szabadidő aktív, tartalmas eltöltésében.

A MAHART Nyaralóhajózás Program az őszi idényre kedvezményeket hirdet. Szeptemberben és októberben, akár 35% kedvezményben is részesülhetnek 1 hetes hajózás esetén.

Az 5 napos hétközi hajózás és a 4 napos hosszú hétvégi hajózás 25%-os, a 3 napos hosszú hétvége esetén pedig 20% kedvezményben részesülhetnek azok, akik ősszel szeretnének hajót bérelni.

nyaralohajozas.hu

A képeket a welovetiszato.hu biztosította számunkra.


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Új élmények várnak a Tiszán!

Glück Viktória

ŐSZI KEDVEZMÉNYEK A NYARALÓHAJÓZÁSNÁL

Szabó Ildikó

Peter’s Planet Travel- A Felső és Közép Tisza vidéke

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben