InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Peter’s Planet Travel- A Felső és Közép Tisza vidéke

Utazás közben nekem az egyik legfontosabb a helyi emberekkel való kapcsolat és közös hang megtalálása, ezen túl a természet megfigyelése és a felfedezés vágya hajt leginkább, az, hogy egykori kertészként és bölcsészként a növények és az irodalmi vonatkozások is felvillanyoznak, az már csak hab a tortán egy ismeretlen terület feltérképezésekor. Tapasztalt utazóként én lepődtem meg a leginkább, hogy az alig tízezres alföldi kisvárosban, Tiszakécskén mindegyikből milyen gazdagságot találtam. Újra bebizonyosodott, hogy nem kell feltétlenül messzire menni azért, hogy az ember új világokat és szerethető vagy tanulságos történeteket ismerjen meg a helyiek életéből. 

Vendégszeretet Mándokon

Ez a fotó még a nyáron készült a PetersPlanet.travel utazási magazinba és megnyerte a National Geographic és a Magyar Turisztikai Ügynökség fotópályázatát emberábrázolás kategóriában. Ha ti is szeretnétek megismerni a Faluvégi Vendégházat és Szűcsné Klárika nénit Mándokon, akkor keressétek a vendégház facebook oldalát: Faluvégi Vendégház Mándok.

Tuzseri romantika

A víz és az elzártság mentette meg azokat a kis fatemplomokat, amelyek miatt művészettörténészek is zarándokolnak a Felső- Tisza vidékére. A középkortól a gótikán át a parasztbarokkig egészen komoly ritkaságokkal és valamiféle naiv bájjal lehet találkozni ezekben a kis templomokban.Ha éppen nincsenek nyitva, csak telefonálni kell és pár száz forintos adományért nyílik az ajtó a váratlanul érkezőnek is.

Középkori fatemplom Csarodán

A Felső – Tisza menti kis faluból, Tuzsérról származik egyik kedves barátom, keresztfiam édesapja, Nagy Zsolt színművész. Tőle sokat hallottam arról, hogy ott hogyan gondolkodnak az emberek. Amikor biciklis Tisza túrán a Felső – Tiszán jártam, megkérdeztem az első embert este hét körül, hogy hol szállhatok meg. Kicsit úgy éreztem magam, mint egy Petőfi vers vándora, aki szállást keres a Tisza parti alföldi éjszakában. Akit megkérdeztem, a tuzséri kastélyra mutatott, azzal, hogy ez az egyetlen hely, ahol meg lehet szállni, mert a kempingben már zárt a szezon.

Négy az egyben Tiszakécskén

A Közép – Tisza vidéki kisváros, Tiszakécske nemcsak a Tisza partjáról, de a termálvizéről is híres. Hotel, apartman, ulramodernbungalow és klasszikus kemping is van a fürdő körül. A Barack komplexum a Tisza parti termálfürdő forró vize miatt ősszel és télen is kiváló választás. A városban is érdemes szétnézni, lovas kocsizás ugyanúgy rendelhető, mint szépségkezelés. A Barack Thermal Hotel a Rózsabarack tér 2 szám alatt található.

www.petersplanet.travel.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

CUENCA – gyöngyszem Dél-Amerikában

InfoPont

Hátizsákkal és gyerekekkel Vietnámban

InfoPont

Játssz velünk és nyaralj a Balatonon!

Szabó Ildikó

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben