InfoPont Ajánló Magazin
HasznosKiemelt tartalom

ŐSZI KEDVEZMÉNYEK A NYARALÓHAJÓZÁSNÁL

Júliusban sikeresen elindult Magyarországon is a nyaralóhajózás, ami az elkövetkező években jelentősen hozzá fog járulni a Tisza-tó és a Felső-Tisza turisztikai fejlődéséhez. Ezen felül a jelenlegi foglalásokról és fejlesztésekről adott hírt Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A MAHART Nyaralóhajózás Program az őszi idényre kedvezményeket hirdet. Így akár 35%-os árengedménnyel vehetik igénybe a szolgáltatást a hajózni vágyók szeptember és október hónapban.


A koronavírus járvány, a turizmus többi területéhez hasonlóan, nehézségeket okozott a Nyaralóhajózás Programban is. Március, áprilisban gyakorlatilag az összes külföldi foglalást visszamondták, a hajók Magyarországra szállítása két hónapot késett, a kikötők építése és engedélyezése elhúzódott, a képzésre jogosító vizsgát nem lehetett letenni, a bizonytalanság miatt sem belföldön, sem külföldön nem lehetett időben elkezdeni a nyaralóhajózást bemutató kampányt. Fokozta a nehézségeket, hogy június közepétől a Tiszalöki zsilipet egy évre lezárták, és ezzel a hajózási útvonalat kettévágták.


A Mahart munkatársai sok munkával azonban sikerrel vették az akadályokat. A tervezett május helyett júliusban sikerült a nyaralóhajózást elindítani Magyarországon. Már mind a 20 nyaralóhajó üzembe helyezése megtörtént, a hajók kihasználtsága augusztusban 62%-os. A jelenlegi helyzetben döntően magyar vendégek érkeztek, a magyar és külföldi vendégek foglalási aránya 90% – 10%. A külföldi vendégek közül eddig osztrák, lengyel, német, svájci, francia, szlovák utasok választották ezt a nyaralási formát – számolt be Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A program felzárkózása az augusztusi foglalásokon és az ügyfelek pozitív visszajelzésén is látszik.


Tokajban az előzetesen tervezettnél nagyobb kikötőt kellett építeni, amiben helyet kapott az Aggteleki Nemzeti Park és a vízimentők egy-egy irodája is, sőt az egységes vízimentés a Tiszán, Bodrogon és a Tisza-tavon a nyaralóhajózási program keretén belül került megszervezésre. Kiskörén a báziskikötő őszre készül el, amiben helyet kap a vízirendőrség is.
A kormány döntésének köszönhetően a Nyaralóhajózás Program immár kereskedelmi-szálláshely szolgáltatásként működik, és a hazai utazóközönséget kedvezően érintené, ha Szép Kártyával is lehetne fizetni. Ennek előkészítése már zajlik, várhatóan az ősz folyamán erre már lesz lehetőség.

A Nyaralóhajózási program nagyon nehéz időszakban indult el Magyarországon, de már most is látszik, hogy érdemes volt belekezdeni, mert az idei próbaév után, ez egy sikeres turisztikai attrakció lesz, ami hozzájárul a térség fejlődéséhez, és vonzerejének növekedéséhez.
Őszi kedvezményes időszak Kárándi Zoltán, a MAHART Zrt. Nyaralóhajózás Program igazgatója, az őszi kedvezményeket hirdető promóciós kampányról beszélt. – A kampány augusztus 10-én, hétfőn indult és már
most több érdeklődő és tényleges foglalás érkezett ennek hatására. A szeptember és októberi hónapot célozzuk, ahol a vendégek akár 35% kedvezményben is részesülhetnek 1 hetes hajózás esetén. Az 5 napos hétközi hajózás és a 4 napos hosszú hétvégi hajózás 25%-os, a 3 napos hosszú hétvége esetén pedig 20% kedvezményben részesülhetnek azok, akik ősszel szeretnének hajót bérelni.

A részleteket és árakat a honlapunkon tudják megtekinteni az érdeklődők: https://www.nyaralohajozas.hu/rent.

Kikötési pontok
A kiskörei báziskikötő csarnoképülete várhatóan az idei évben átadásra kerül. 2021-től márazt is használni fogja a nyaralóhajózás csapata. A tiszalöki zsilip szintén jövőre áthajózható lesz, így még érdekesebb lehet a vendégeknek a Tisza-tó vagy Tokaj régió felfedezése. A kikötési pontok folyamatosan épülnek, a lenti kikötési pontok listában látható, hogy már a teljes szakaszon kiépült az infrastruktúra.


Jelenleg az alábbi kikötők állnak rendelkezésre a Tokaj báziskikötőből indulva, a Bodrogon haladva:
• Tokaj báziskikötő
• Tokaj belvárosi kikötő
• Sárazsadány kikötő
• Bodrogolaszi kikötő
• Sárospatak kikötő
• Sátoraljaújhely kikötő


Tokajból indulva és a Tiszán haladva pedig itt tudnak megállni vendégeink:
 Tímár kikötő
 Tiszabercel kikötő


Kisköre báziskikötőből indulva a következő Tisza-tavi kikötőkben tudnak megállni nyaralóhajós vendégeink:

 Kisköre báziskikötő
 Szalók Yacht Klub
 Abádi kikötő
 Sarud kikötő
 Tiszaörvény – Szabics kikötő
 Tiszafüred – Stég kikötő
 Tiszafüred – Balneum kikötő
 Poroszló – Fehér Amúr halászcsárda kikötő

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

InfoPont Magazin – 2020. Szeptember

Bala

Új élmények várnak a Tiszán!

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben