InfoPont Ajánló Magazin
HasznosKiemelt tartalom

ŐSZI KEDVEZMÉNYEK A NYARALÓHAJÓZÁSNÁL

Júliusban sikeresen elindult Magyarországon is a nyaralóhajózás, ami az elkövetkező években jelentősen hozzá fog járulni a Tisza-tó és a Felső-Tisza turisztikai fejlődéséhez. Ezen felül a jelenlegi foglalásokról és fejlesztésekről adott hírt Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A MAHART Nyaralóhajózás Program az őszi idényre kedvezményeket hirdet. Így akár 35%-os árengedménnyel vehetik igénybe a szolgáltatást a hajózni vágyók szeptember és október hónapban.


A koronavírus járvány, a turizmus többi területéhez hasonlóan, nehézségeket okozott a Nyaralóhajózás Programban is. Március, áprilisban gyakorlatilag az összes külföldi foglalást visszamondták, a hajók Magyarországra szállítása két hónapot késett, a kikötők építése és engedélyezése elhúzódott, a képzésre jogosító vizsgát nem lehetett letenni, a bizonytalanság miatt sem belföldön, sem külföldön nem lehetett időben elkezdeni a nyaralóhajózást bemutató kampányt. Fokozta a nehézségeket, hogy június közepétől a Tiszalöki zsilipet egy évre lezárták, és ezzel a hajózási útvonalat kettévágták.


A Mahart munkatársai sok munkával azonban sikerrel vették az akadályokat. A tervezett május helyett júliusban sikerült a nyaralóhajózást elindítani Magyarországon. Már mind a 20 nyaralóhajó üzembe helyezése megtörtént, a hajók kihasználtsága augusztusban 62%-os. A jelenlegi helyzetben döntően magyar vendégek érkeztek, a magyar és külföldi vendégek foglalási aránya 90% – 10%. A külföldi vendégek közül eddig osztrák, lengyel, német, svájci, francia, szlovák utasok választották ezt a nyaralási formát – számolt be Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A program felzárkózása az augusztusi foglalásokon és az ügyfelek pozitív visszajelzésén is látszik.


Tokajban az előzetesen tervezettnél nagyobb kikötőt kellett építeni, amiben helyet kapott az Aggteleki Nemzeti Park és a vízimentők egy-egy irodája is, sőt az egységes vízimentés a Tiszán, Bodrogon és a Tisza-tavon a nyaralóhajózási program keretén belül került megszervezésre. Kiskörén a báziskikötő őszre készül el, amiben helyet kap a vízirendőrség is.
A kormány döntésének köszönhetően a Nyaralóhajózás Program immár kereskedelmi-szálláshely szolgáltatásként működik, és a hazai utazóközönséget kedvezően érintené, ha Szép Kártyával is lehetne fizetni. Ennek előkészítése már zajlik, várhatóan az ősz folyamán erre már lesz lehetőség.

A Nyaralóhajózási program nagyon nehéz időszakban indult el Magyarországon, de már most is látszik, hogy érdemes volt belekezdeni, mert az idei próbaév után, ez egy sikeres turisztikai attrakció lesz, ami hozzájárul a térség fejlődéséhez, és vonzerejének növekedéséhez.
Őszi kedvezményes időszak Kárándi Zoltán, a MAHART Zrt. Nyaralóhajózás Program igazgatója, az őszi kedvezményeket hirdető promóciós kampányról beszélt. – A kampány augusztus 10-én, hétfőn indult és már
most több érdeklődő és tényleges foglalás érkezett ennek hatására. A szeptember és októberi hónapot célozzuk, ahol a vendégek akár 35% kedvezményben is részesülhetnek 1 hetes hajózás esetén. Az 5 napos hétközi hajózás és a 4 napos hosszú hétvégi hajózás 25%-os, a 3 napos hosszú hétvége esetén pedig 20% kedvezményben részesülhetnek azok, akik ősszel szeretnének hajót bérelni.

A részleteket és árakat a honlapunkon tudják megtekinteni az érdeklődők: https://www.nyaralohajozas.hu/rent.

Kikötési pontok
A kiskörei báziskikötő csarnoképülete várhatóan az idei évben átadásra kerül. 2021-től márazt is használni fogja a nyaralóhajózás csapata. A tiszalöki zsilip szintén jövőre áthajózható lesz, így még érdekesebb lehet a vendégeknek a Tisza-tó vagy Tokaj régió felfedezése. A kikötési pontok folyamatosan épülnek, a lenti kikötési pontok listában látható, hogy már a teljes szakaszon kiépült az infrastruktúra.


Jelenleg az alábbi kikötők állnak rendelkezésre a Tokaj báziskikötőből indulva, a Bodrogon haladva:
• Tokaj báziskikötő
• Tokaj belvárosi kikötő
• Sárazsadány kikötő
• Bodrogolaszi kikötő
• Sárospatak kikötő
• Sátoraljaújhely kikötő


Tokajból indulva és a Tiszán haladva pedig itt tudnak megállni vendégeink:
 Tímár kikötő
 Tiszabercel kikötő


Kisköre báziskikötőből indulva a következő Tisza-tavi kikötőkben tudnak megállni nyaralóhajós vendégeink:

 Kisköre báziskikötő
 Szalók Yacht Klub
 Abádi kikötő
 Sarud kikötő
 Tiszaörvény – Szabics kikötő
 Tiszafüred – Stég kikötő
 Tiszafüred – Balneum kikötő
 Poroszló – Fehér Amúr halászcsárda kikötő

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

InfoPont Magazin – 2020. Szeptember

Bala

Új élmények várnak a Tiszán!

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben