InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomUtazó

Túra Baszkföldön Biarritz kitérővel – Peter’s Planet Travel

Baszkföld azért is lehet jó ötlet egy pár napos kiruccanáshoz, mert Budapestről közvetlenül is eljuthatunk a közelébe. Egészen konkrétan három óra repülés után landolhatunk Santanderben (ahol ez a nyitókép is készült) ami ugyan még nem Baszkföld, de már nagyon közel vagyunk hozzá, ráadásul közelsége miatt a programba Biarritz is könnyen beépíthető. 

Vendégségben egy baszk családnál

Guernicába, a híres baszk városba egy büszke baszk család autóján érkeztünk meg, de ide meg a legtöbben egyébként is gyalog érkeznek, ugyanis a híres El Camino ösvényén fekszik a harmincas években porig bombázott, majd teljesen újjáépített baszk város, amit a legtöbben talán Picasso mesterművéről ismernek.

 

Mágikus BIARRITZ

A szezon előtti időszakra tervezett Baszkföld-túra egyik kellemes meglepetése, másfél- kétórányi buszútra San Sebastiantól már a francia oldalon található a művészeket, az arisztokráciát és a dolgokért szívesen sokat fizetőket egyszerre vonzó kis mágikus francia város. Nemcsak Picasso-ra volt óriási hatással valamikor, hanem nemrég Madonnára is.

 

Pintxo bárban

A pintxo Baszkföld válasza a spanyol tapasra, ami miatt az emberek a legtöbb idejüket nem otthon a konyhában, hanem egymással és a pintxo bárokban töltik. San Sebastianban vannak a legjobbak. Maga a város légies, finom, átjárható, Párizs piciben és nagyon szerethető lakókkal. Nem tudom, milyen lehet itt szezonban vagy a filmfesztivál idején, ha szezon előtt is fullon van, de egészen biztosan visszajövök a közeljövőben, hogy megtapasztaljam.

 

Bilbao, Guggenheim múzeum

A Guggenheim múzeum óriási élmény, nincs benne sok műalkotás, de olyan mesterien és élményszerűen van összerakva az egész, az épülettel, a művekkel, a frissességgel és játékossággal együtt, hogy azt éreztem, amikor kijöttem körülbelül két-három órányi műélvezet és sok nevetés után, hogy gazdagabb és fiatalabb vagyok, mint amikor bementem. A belépő tíz euró és ottjártamkor nem kellett sorban állni sem.

 

Instagram: @petersplanet.travel
Facebook: PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

HAMVAS BÉLA NYOMÁBAN

Bala

Peter’s Planet – A nyár regénye

Bala

PetersPlanet Travel: Berlin

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben