InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomUtazó

Peter’s Planet Travel – Buenos Aires

AI WEI WEI az egyik kedvenc művészem, boldogan kapaszkodtam bele Forever Bicycles című munkájába La Boca negyedében, ahol a tangó is született.

Casa Rosada, Buenos Aires

A világ egyik leghíresebb balkonja, ahol Eva Peron beszédet tartott, Madonna pedig elénekelte a Don’t Cry for Me Argentina című dalt Alan Parker Evitájához.  A film rèszben Budapesten forgott, a két nagyváros hasonló építészeti stílusa miatt.

Medialuna

Mindig kiderül, hogyha útikönyv nélkül, csak a megérzéseimet követve indulok el egy városban, megtalálom, amit keresek, vagy amire szükségem van. Szinte berántott magába egy hangulatos kávéház a Peru és Avenida sarkán. Sokáig kerestem a helyem, majd mikor megtaláltam, kértem egy kávét és egy croissant-t, amit Argentínában úgy hívnak, hogy medialuna, vagyis félhold. Nekem ezt a szót már kimondani is gyönyörűség.

Palermo

Palermo Buenos Aires egyik népszerű negyede, ahová először megérkeztem a reptérről. A KLM járatával Amszterdamon keresztül érkeztem meg a városba, és muszáj elmondanom, hogy Európa és Palermo negyede között olyan komoly a hasonlóság, hogyha nem látok spanyol szavakat a falon azt hihetném, hogy maradtam Amszterdamban.

Hipodromo Argentino

A lóversenypálya az elit egyik legfontosabb találkozóhelye a Buenos Airesben. Leginkább Párizsban érzi magát az ember abban a díszletben, a felújított épület a napokban nyílik újra a városban. A helyiek szerint a lovak szeretete összehozza az embereket, amit én is megtapasztaltam.

 

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem az alábbi linkeken is találkozhattok:

Instagram: @petersplanet.travel    Facebook: PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Peter’s Planet Podcast – Hogyan utazz, amikor még zárva a világ?

Bala

Peter’s Planet – A nyár regénye

Bala

CUENCA – gyöngyszem Dél-Amerikában

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben