Kiemelt tartalom
TáncosFilm Neked
  • 2020. szeptember 11.

Imádok táncolni és nézni is nagyon szeretem, mikor valaki táncol. És a táncnál csak a táncos filmeket szeretem jobban.  Jókedvre derítenek és emlékeztetnek a mozgás örömére. Végiggondoltam, melyik táncos filmek a kedvenceim, de mivel nem akartalak traktálni benneteket olyan örökzöldekkel, mint a Dirty Dancing és a Grease, ezért legyen itt egy olyan táncos filmajánló, ami slágerfilmek után következnek.

Vezet a ritmus – 2006

Pierre Dulaine (Antonio Banderas) díjnyertes táncoktató lehetetlen küldetést vállal, amikor táncolni tanítja New York egyik legkeményebb iskolájának bajkeverőit. Mindenki megdöbbenésére a kezdeti nehézségek után összerázódnak. Közös megegyezéssel hip-hop elemekkel fűszerezik a standard táncokat, és modern táncstílusukkal a nemzeti bajnokságig jutnak. Lenyűgöző táncok egy lenyűgöző férfival.  Hogy lehet egy tánc ilyen szexi?

Hölgyválasz – 2004

John Clark (Richard Gere) chicagói ügyvéd élete csaknem tökéletes. Szereti a feleségét, felnevelt két gyereket és karrier dolgában sem panaszkodhat. És mégis, hétköznapjai egyhangúan telnek, az ingázás idegölő, és a család túl elfoglalt ahhoz, hogy valójában együtt legyenek. Egyik nap John hazafelé tartva, a vonatablakon át egy fiatal nőre (Jennifer Lopez) lesz figyelmes, aki a lerobbant Miss Mitzi’s stúdióból visszabámul rá. A pillantás szinte kísérti a férfit, mígnem egyszer bemegy a stúdióba, ahol beiratkozik a tánctanfolyam kezdő csoportjába. John a mozgás, a zene és a szenvedély világában találja magát…

 Kötelező táncok – 1992

Scott Hastings, a táncbajnok élete legsorsdöntőbb lépésére szánja el magát, mikor szülei legnagyobb elképedésére és ellenzése ellenére a táncos-tanuló Frant választja meg új partnerének. Az, hogy választása a “csúnya kiskacsára” esett, a táncosok csillogó világában nem csupán furcsának, de egyenesen árulásnak számít. A páros hamarosan megtapasztalja, hogy a csoda akkor történik meg, amikor a legkevésbé számít rá az ember.


Olvass bele a magazinunkba is: