InfoPont Ajánló Magazin
Szórakozó

Film Gyerekeknek

Megkérdeztem a 14 éves kislányomat, hogy mi az a három gyerekfilm, amit annyira szeret, hogy mindenképpen ajánlaná más gyerekeknek is megnézni. Elkezdte sorolni a filmeket és hiába is szerettük volna, nem tudtunk kizárólag hármat kiemelni, mert ez is Anya, meg az is, meg amazt is feltétlenül írd meg…úgyhogy rajtam maradt a világ szeme. Ezért úgy döntöttem, hogy három olyan gyermekfilmet ajánlok, amelyeket ti is bátran együtt nézhettek a gyerkőcökkel, mert bár gyerekfilmek, biztos vagyok benne, hogy nektek is garantáltan tetszeni fog.

Babe – 1995

Nem lehet kihagyni ezt a bájos filmet az ajánlóból. Ha nem láttátok még, mindenképpen nézzétek meg együtt. Babe, a kismalac vidáman és boldogan éli életét. Ám minden megváltozik, amikor az anyját elhurcolják egy teherautón, amely mindig elviszi a disznókat, de sohasem hozza vissza őket. Idővel a kurta farkú kismalac is a vásáron köt ki, ahol a sors összehozza
a szófukar Hoggett gazdával. A férfi hazaviszi a farmjára, ahol minden állatnak megvan a maga helye. A szeretetre méltó kismalac belopja magát a többi állat szívébe, miközben régi malacvágya is teljesül, juhászkutya lesz belőle. A gazdája benevezi az év terelőversenyére. Babe a birkákkal összefogva készül a nagy eseményre.


A szépség és a szörnyeteg – 2014

A világhírű mese legújabb feldolgozása. Felnőttként is élveztem minden percét. A varázslónő szörnyeteggé változtatja az ifjú és hiú herceget, a személyzetet pedig beszélő használati tárgyakká. A kastélyába zárt szörny csak az igaz szerelem által szabadítható fel. Az egyetlen esélye, amikor találkozik Belle-lel, az okos és gyönyörű lánnyal, aki az apja helyett feláldozva magát vállalja a rabságot a szörnyeteg kastélyában. Félelmeit leküzdve Belle összebarátkozik az elvarázsolt személyzettel, majd meglátja a szörnyeteg rémisztő külseje mögött a gyengéd herceget.


E.T. – A földönkívüli – 1982

Ez az a film, amit legalább ötször láttam gyerekként és nagyon kedves emlék. Első dolgom volt megnézni a kislányommal. Egy amerikai kisváros szélén, a családi házaktól alig néhány méternyire húzódó erdőben földet ér egy űrhajó, melyből fura kinézetű „emberkék” szállnak ki, hogy felderítsék a terepet. Ám hamarosan a helyszínre érkeznek a földlakók: őrült zajt csapva, villódzó zseblámpájukkal megrémisztik a békés szándékú látogatókat, s miközben megpróbálják bekeríteni űrjárművüket, a furcsa kis lények menekülésbe fognak. Egy „valaki” közülük azonban lemarad a távozó űrjárműről. Ez a valaki pedig nem más, mint E.T., aki a számára ismeretlen bolygón marad dühös kutyák, nyüzsgő járművek és egy furcsa kisfiú társaságában. Ezen az éjszakán ugyanis egy közelben lakó fiú, a kisiskolás Elliott gyanút fog, hogy valaki kint rejtőzik a kertjükben. Egész éjjel kint marad, s végül magához édesgeti ezt a valakit, aki persze nem más, mint E.T. A két magányos lény, az apa nélkül nevelkedő fiú és a hátrahagyott űrlény összebarátkozik egymással, s ennek a barátságnak állít feledhetetlen emléket Steven Spielberg minden idők legnagyobb filmsikerében.


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Gondolatok nem csak gyereknapra

Glück Viktória

EZ A NAP A LURKÓKÉ!- BIGJIGS GYEREKNAPI NYERMÉNYJÁTÉK

Zalai Mariann

DM Gyereknap

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben