InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Sushi Sei- A minőség, a harmónia és a természet találkozása

Budapesten egyre több ázsiai étterem-láncolatot, bisztrót és kiterjesztett bolthálózatot találhatnak a keleti ízek szerelmesei. Éppen a bő kínálat, illetve a magyar közönség kezdetben óvatos viszonyulása a tengeri ételekhez az, ami könnyedén vakvágányra terelheti az autentikus japán ízek iránt kiemelten érdeklődőket.

 

A japán kultúra szépségei és az ellentmondást nem ismerő séf története

Amint bekanyarodunk a Bécsi útra, komótosan szeljük a macskaköves utcát, hirtelen oldalra pillantva a letisztult elegancia egy teljesen új formájával találkozhatunk. A japán precizitás és mindent átható harmónia ugyanis a Sushi Sei-ben válnak egymástól teljességgel elválaszthatatlan fogalmakká. A belső tér kialakítása modern, letisztult vonulatot követ, tág terekkel és gyönyörű terasszal. Seiichi Kusumoto, a több mint tíz éves múltra visszatekintő étterem lelke, így vezető séfje is Osakában nőtt fel, s számunkra talán felfoghatatlan maximalizmussal, kreativitással és nem utolsó sorban munkamoráljával varázsolja a legkülönfélébb japán fogásokat asztalunkra.

A minőség elemi fontosságú: a hozzávalók beszerzése és feldolgozása egészen a legkisebb részletekig hagyományosan japán gazdálkodásból megoldott, illetve japán eljárással történik. Amint sorra kerül a japán kerámiákon tálalt, egészen elképesztően finomra füstölt lazac, tonhal, különféle maki válogatás és nigirik, már biztosan tudjuk: az étterem törzsvendégeinek nagy részét nem hiába az itthon élő japán, illetve ázsiai csoportok teszik ki. Aztán a megdöbbentően harmonizáló ízhatás a főételnél sem marad el: az édeskés teriyaki szósszal meglocsolt grillezett lazac csak úgy olvad a szánkban. Amint a desszertre kerül a sor, kicsit ódzkodva kóstoljuk a zöldteás sajttortát, de azt kell mondjuk: rég nem ettünk ennyire finom, jól megkomponált desszertet.

Fontos, hogy azt is megemlítsük, az étterem nem kizárólag a japán konyha bemutatásáról szól, hiszen ott jártunkkor különleges fotókiállítást is megtekinthettünk a japán nőkről, s életük meghatározó eseményeiről. Ezen kívül megtudtuk, hogy az étterem havi rendszerességgel ad otthont klub jellegű rendezvényeknek, többek között a Gasztropuccs névre keresztelt programsorozatnak és a híres Kaiseki vacsoráknak is.

A Sushi Sei-ben nem csupán a japán csúcsgasztronómiát csodálhattuk meg, hanem egy számunkra teljesen új világban találtuk magunkat: egy gyönyörű kultúrát ismerhettünk meg, melynek értékeit rendkívül magas szinten és hűen közvetíti a budapesti étterem.

 

Bővebb információ:

1036, Budapest, Bécsi út 58.

+36-30 435 05 67

www.sushisei.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Budapest terraces

Bala

Egy foodie élete: Ázsia-túra Budapesten

Zalai Mariann

Készíts Te is Michelin-csillagos fogásokat! Megmutatunk hozzá 6 receptet

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben