InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

Csúcsgasztronómia Tapolcán


Toszkán beütés, spanyolos alapok: valahogy így lehetne röviden jellemezni a tapolcai Pura Vidát. A térség tulajdonképpen egyetlen csúcsminőségű étterme jóval több meglepetést tartogat a betérők számára, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk.


A bisztró-étteremben nem csupán a hangulat mediterrán a maga vintage stílusú, tört fehér berendezésével, apró, kovácsoltvas és csipke motívumaival, hanem bizony az étlap is. A családi vállalkozás alapjait a Marbellán töltött kerek négy év rakta le: a vendéglátásban dolgozó házaspárnak volt ideje elsajátítani és rendesen szemügyre venni a mediterrán konyha mibenlétét. A déli gasztronómia iránti szeretet és az abban szerzett rutin pedig egy kiforrott, minden szegletében alaposan körüljárt koncepciót hozott maga után, melyet mi magunk is érezhetünk a gyönyörű helyiségbe lépve és az ételeket megízlelve.

Ami az á la carte kínálatot illeti, az havonta változik, de szerepelnek benne állandó jelleggel ismétlődő fogások, ilyen például a Szt. Jakab kagyló is. A kínálat szintén mediterrán mintára épül, hiszen az egyszerűség és minőség elvét követi: a fehérboros-fokhagymás feketekagyló puha vajjal és friss baguette-tel, a csicseriborsós- csorizós tagliattele spanyol juhsajttal vagy éppen a bárány bélszín beluga lencse salátával. Fontos megemlíteni, hogy a Pura Vidát nem a jól megválasztott kinézet, az image teszi igazán azzá, ami, hanem a prémium beszállítók alapanyagai. Legyen szó kagylóról és további tengeri herkentyűkről, ami Franciaországból és a Skandináv államokból érkezik frissen, a bélszínről, ami egyenesen Argentínából kerül a tányérunkra, vagy említhetnénk az Új-Zélandról érkező bárányt is. A családias légkör, a minőségi, barátságos kiszolgálás pedig a könnyed gasztro-örömöket csak tovább igyekszik fokozni. Az étterem különösen hangulatos a gyönyörű, esti fényekben: ide pont annyira szervezhetünk egy romantikus vacsorát, mint szülinapot, családi eseményt, de a prémium fogások kellemes alkalommá varázsolják az üzleti találkozót is.Márciustól Pura Vida Port Keszthelyen

A Purva Vida Port március végén nyílik Keszthelyen, a volt Paletta Bisztró helyén. A prémium minőség itt is kulcsszerepet kap majd és kiegészül street food fogásokkal, reggeli menüvel és igazi nápolyi pizzával.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Tedd ragyogóvá az estéd

Bala

István, a Király a Keszthelyi-öbölben

Glück Viktória

Strandolj és piknikezz kutyával a Balatonon!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben