InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

Csúcsgasztronómia Tapolcán


Toszkán beütés, spanyolos alapok: valahogy így lehetne röviden jellemezni a tapolcai Pura Vidát. A térség tulajdonképpen egyetlen csúcsminőségű étterme jóval több meglepetést tartogat a betérők számára, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk.


A bisztró-étteremben nem csupán a hangulat mediterrán a maga vintage stílusú, tört fehér berendezésével, apró, kovácsoltvas és csipke motívumaival, hanem bizony az étlap is. A családi vállalkozás alapjait a Marbellán töltött kerek négy év rakta le: a vendéglátásban dolgozó házaspárnak volt ideje elsajátítani és rendesen szemügyre venni a mediterrán konyha mibenlétét. A déli gasztronómia iránti szeretet és az abban szerzett rutin pedig egy kiforrott, minden szegletében alaposan körüljárt koncepciót hozott maga után, melyet mi magunk is érezhetünk a gyönyörű helyiségbe lépve és az ételeket megízlelve.

Ami az á la carte kínálatot illeti, az havonta változik, de szerepelnek benne állandó jelleggel ismétlődő fogások, ilyen például a Szt. Jakab kagyló is. A kínálat szintén mediterrán mintára épül, hiszen az egyszerűség és minőség elvét követi: a fehérboros-fokhagymás feketekagyló puha vajjal és friss baguette-tel, a csicseriborsós- csorizós tagliattele spanyol juhsajttal vagy éppen a bárány bélszín beluga lencse salátával. Fontos megemlíteni, hogy a Pura Vidát nem a jól megválasztott kinézet, az image teszi igazán azzá, ami, hanem a prémium beszállítók alapanyagai. Legyen szó kagylóról és további tengeri herkentyűkről, ami Franciaországból és a Skandináv államokból érkezik frissen, a bélszínről, ami egyenesen Argentínából kerül a tányérunkra, vagy említhetnénk az Új-Zélandról érkező bárányt is. A családias légkör, a minőségi, barátságos kiszolgálás pedig a könnyed gasztro-örömöket csak tovább igyekszik fokozni. Az étterem különösen hangulatos a gyönyörű, esti fényekben: ide pont annyira szervezhetünk egy romantikus vacsorát, mint szülinapot, családi eseményt, de a prémium fogások kellemes alkalommá varázsolják az üzleti találkozót is.



Márciustól Pura Vida Port Keszthelyen

A Purva Vida Port március végén nyílik Keszthelyen, a volt Paletta Bisztró helyén. A prémium minőség itt is kulcsszerepet kap majd és kiegészül street food fogásokkal, reggeli menüvel és igazi nápolyi pizzával.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Kerti party az Andrássy-n? Mehet is!

Zalai Mariann

Kutyamenü is lesz Keszthelyen!

InfoPont

Balaton gasztro

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben