InfoPont Ajánló Magazin
Szórakozó

SUPERNEM

A Supernem a magyar rock zene üde színfoltja vagy, ahogy ők definiálják magukat: a tudományos Fantasztikus Pop izgalmas szereplői. A 6 nagylemezzel büszkélkedő együttes hamarosan nagykorú lesz. Ennek kapcsán a négyes fogat (Papp Szabi-énekes, basszusgitár; Nagy Dávid- dobos; Pulius Tibor-gitár, vokál; Kubányi Bálint-billentyű) frontemberével, Szabival beszélgetünk a „gyermekkor” eseményeiről és a jubileumi koncertekről..


Honnan indultatok?

Szép lassan 18 éve egy baráti társulással kezdődött minden. Akkor még hárman eljutottunk oda, hogy csinálunk egy bandát. Berongyoltunk egy stúdióba és elkezdtünk dalokat rögzíteni. Nálunk egy picit fordítva történt minden; még nem is volt koncertünk, amikor már mentek a videó klipjeink a tévében és hamarabb voltunk stúdióban, mint a próbateremben.

Sokat változtatok a kezdetek óta?

Az első lemezek gyorsabbak, kicsit ferdébb a hangszrelés. Akkor a húszas éveinkben jártunk, ma már mindenki a 40 felett. Megértünk. Mostmár máshogy állunk a hangszerekhez, mások lettek a lemezek. Érződik, hogy lassultunk, a szövegek koncepciózusak. Ebben a jubileumi évben visszük tovább a lendületet, de egyben felelevenítjük a múltat is; koncertjeinken a 6 nagylemezből válogatunk, legközelebb 2019. Május 2-án a Budapest Parkban; ahol beleadunk apait anyait.

Kik inspirálnak titeket?

Egyikünk sem úgy áll a zenéhez, hogy bigott IronMaidenes vagy csak „ezt” vagy „azt” hallgat. Mi mindnyájan a zenén nevelkedtünk: Rod Stewart, The Rolling Stones, Guns N’ Roses, The Doors, Jimi Hendrix és még sorolhatnám. Egyértelmű, hogy hatottak ránk a nagy öregek, és ma is előszeretettel kutatjuk a zenekarokat, de azok a dalok inspirálnak a legjobban, amelyek szélsőségesek, útmutatóak. A 90-es években mi is megélhettünk egy globális zenei forradalmat, amire a 60-as évek óta nem volt példa. Jött a Nirvana, Soundgarden, Red Hot Chilli Peppers. Ezek mind olyan nevek, amik felejthetetlenek. Néha azt sem tudom, kinek a zenéjét hallgassam. Ma például a The Smashing Pumkins szólt egész nap. Ezt írd le, ők például mindenki nagy kedvencei a csapatunkból.

A magánéletben is barátok vagytok?

Abszolút, és az új Weekend lemezbe pont ezt a nagyon jó baráti, családi kapcsolatot vittük be. Egy teljesen laza, szabad, elengedett, szabályoktól mentes légkört szeretünk és ezt a hangulatot visszük fel a színpadra is. Valamilyen szinten az árral szemben úszunk, és bár nem találtunk fel zenét, de büszke vagyok arra, hogy tényleg egyedi a hangzásunk, és ha megszólal a számunk a rádióban, akkor tudod, hogy a Supernem szól.

Miről szólnak a dalok?

A témák teljesen eklektikusak, nyilván vannak szebb dolgaink, de mi olyan minden hájjal megkent kocsmatöltelék figurák vagyunk és a szövegeink is ezt tükrözik. Ettől függetlenül, családunk van, megbízhatók vagyunk, de azért az öltözőbe nem mindenkit engedünk be.

Mi a jövőkép?

Van rengeteg terv. Szerencsére akár magánéletileg, üzletileg, zeneileg olyan közegben mozgunk, ahol folyamatosan van tennivaló. Hamarosan indul a fesztivál szezon. Leszünk megint mindenhol. Aztán szeretnénk menni együtt is nyaralni valahova, csak fiúk, ahol rögzítünk, gitározunk, csapatot építünk. Ezek nagyon jók szoktak lenni, és sok dal születik ezeken az utakon.

A magánéletben van valami szívügyed?

A rockzene. Nagyon kedves barátaimmal nyitottunk egy rock klubbot Budapest kellős közepén (Robot Rocklub), ahol többnyire külföldi csapatok játszanak a punk-rock-hardcore világból és ennek a műfajnak tényleg a világklasszisai fordulnak itt meg. Egy tipikus olyan kis pinceklub, ahol az az életérzés jelenik meg, amelyben a legtöbb rockbanda és anno mi is kezdtük. Olyan jó újra és újra átélni ezt a hangulatot..


A következő koncert: 2019. május 2. Budapest Park

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Digitális oktatás Jocó bácsi világában

Bala

Rizottó vörösborral és más merész borpárosítások: interjú Fiáth Attilával

InfoPont

Quimby – A hidakban hiszünk, nem a kerítésekben

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben