InfoPont Ajánló Magazin
Trend

Sminklabor – Sminkes tények, tévhitek

Ma, az Instagram, YouTube, Facebook világában ömlik ránk az információ. Ember legyen a talpán, aki köztük kiigazodik. Nehéz eldönteni, hogy melyik felület mond igazat. Ez fokozottan igaz a smink témakörben. Ezért összeszedtük a leggyakoribb tényeket és tévhiteket.


Kezdjük a legfontosabbal, a kontúrozással

Tévhitek: tele az internet vastagabbnál vastagabb sminkekkel, agyonkontúrozott arcokkal.

Tények: Először is egyáltalán nem esztétikus látvány egy több rétegben felvitt alapozás. Nem tudunk olyan szituációt elképzelni, egy fotózáson kívül, ahol ez jól néz ki. Az alapozót elég egy rétegben felvinni a bőrre. Ha még találsz magadon hibát, azt korrektorral javítsd. Kontúrozás gyanánt pedig javaslunk egy jól megválasztott bronzosító púdert. Ezzel árnyékolj, emeld ki az arccsontod. Egy leheletnyi mehet még a homlokra a hajtövekhez, pici a toka alá, és ennyi.

Smokey eyes

Tévhitek: a smokey eyes egy nagy, kontúros fekete folt a szem körül. Nem. Nem nem és nem.

Tények: Mint nevében is benne van, füstös szem. A lényeg nem a színen van, hanem a satírozáson.  A való életben, hacsak nem 16 éves, makulátlan bőrű tini vagy, akkor barna szemhéjporral készítsd el ugyanezt. Puhább, lágyabb, esztétikusabb külsőt érsz el vele. A lényeg, a szélek teljes elsatírozásán van.

Highlighter

Tévhitek: Minél több a highlighter, annál jobb lesz az ember lányának.

Tények: A nők nagy része nem is használhatná a highlightert, ugyanis tényleg csak makulátlan bőrön mutat jól. Bármilyen jól is sminkelsz, ha pattanásos a bőröd, a pattanás kitüremkedéseit nem fogod tudni láthatatlanná tenni. A színét el tudod venni, de a textúráját nem. És az ördög itt bújik meg, hiszen a highlighter a fényével, csúnyán kiemeli a pattanásokat. A highlighter más néven élfény, arra hivatott, hogy egy lágyan megcsillanó pigment legyen arccsontunkon, nem pedig, hogy azt a hatást keltse, mintha öreganyánk zsíros bödönébe dugtuk volna csodás pofinkat.

Szemöldök

Tévhitek: A szemöldök szögletes formában sötét színben divatos.

Tények: A szemöldök ívének megrajzolása méréseket igényel. Igazodunk az orrhoz, a szájhoz, a szem külső zugához illetve a szem közepéhez. Sose legyen szögletes, mert mű, szigorú hatást kelt. Lágy ívű, a hajunk színétől egy árnyalattal inkább mindig világosabb legyen. Ha ceruzát használunk, törekedjünk a szálas technikára, ettől légies lesz az összhatás.

Lányok, Asszonyok, sminkre fel!


www.sminklabor.com

facebook.com/sminklabor

instagram/sminklabor

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Smink, bőrápolás, környezettudatos élet

Bala

SminkLabor – Téli bőrápolás

Bala

SMINKLABOR – Hello, Ms. Summer!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben