Életmód
Sminklabor
  • 2019. június 29.

A nyári sminkben az a nagyszerű, hogy nem kell tökéletesnek lennie. Egyszerű, mint a ruházkodás. Nincs is jobb annál, mint amikor egy forró nyári napon, bebújunk a flip-flop papucsba és már szaladunk is.  A smink is ilyen ebben az évszakban.

 

Múlt havi cikkünkben hosszasan írtunk a fényvédelem fontosságáról, de azért most is megemlítjük. Alap tehát a fényvédő használata. Ha nem akarsz külön hidratálni, akkor válassz egy fényvédős hidratálót, ezzel is időt spórolsz. Mivel a nagy melegben kevesen kívánják az arcukon a vastag alapozót, ilyenkor jönnek jól a színezett hidratálók. Amik tulajdonképpen, egy parányit kiegyenlítik a bőrtónust, pici fedést is biztosítanak, de semmiféle nehéz érzetet nem hagynak maguk után, illetve gyakorlatilag feltűnésmentesek maradnak az arcon.


A szemsminket nyáron akár teljesen el is hagyhatjuk. Ha viszont szeretnénk némi színt látni a szemünkön, akkor a színes szempillaspirál jó választás lehet, amely egyébként reneszánszát éli. Vele egy parányit megbolondíthatjuk nyári külsőnket. Természetesen a beach look hatást a highlighter használatával fokozhatjuk. A járomcsontot, illetve az orrnyerget finoman hangsúlyozhatjuk vele. De akár a szemhéjra is kerülhet, ezzel is erősíthetjük a nyári fülledt hatást.


Minimális púderrel még tartósabbá lehet tenni. Ilyen melegben érdemes inkább krémes pírt választani. Csudaszépen el  lehet oszlatni az arcon és varázslatosan természetes lesz a végeredmény. Mintha csak egy kicsit lepirultunk volna a napon.


Amivel nyáron sem kell, illetve nem érdemes csínján bánni, az a rúzs. Merjünk színeket varázsolni a szánkra, az nem tud megfolyni a melegtől, illetve, ha tartós változatot használunk, akkor akár egy fesztiváli nyári estét is kibír. Ha még fülledtebb hatást akarunk elérni, akkor tegyünk a rúzsra egy parányi szájfényt is.  Azért is előnyös nyáron a szájhangsúlyos smink, mert az esetek nagy százalékában valami dögös napszemüvegben fogunk pompázni, így csak a száj marad látható.


Utazás során, akár repülővel, akár kocsival, vonattal megyünk nyaralni, érdemes arcunk hidratálására is odafigyelni. Ez természetesen fokozottan igaz, ha hosszú úton repülünk. Ilyen utakra, érdemes beszerezni egy hidratáló arcpermetet, mert nagyon kényelmes a használata. A nagyvárosi forgatagban is jól tud esni egy ilyen fajta felfrissülés. Akár hagyjuk magától megszáradni, akár egy zsebkendővel felitatjuk, jöhet rá egy hajszálnyi púder, és máris felújítottuk sminkünket. Mindenkinek kellemes, színekben gazdag nyarat, és Lányok, Asszonyok, nyáron is sminkre fel!

happy wheels