InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódTrend

Smink, bőrápolás, környezettudatos élet

A Covid kapcsán sokat hallunk és gondolkodunk a környezettudatosabb életről, hogy talán kevésbé lennénk kitéve hasonló vírusoknak, ha egy kicsit belátóbban élnénk. Mindenhonnan a fogyasztói társadalom köszönt ránk. Mindenhonnan az folyik, hogy vedd meg, dobd ki a régit, szerezz újat. Szinte minden héten kiadnak újabb farmert, fölsőt, fürdőruhát, parfümöt, rúzst, krémet… Sorolhatnánk napestig. A lista végtelen.

„Azonban, talán, ha az egyén szintjén elkezdünk belátóbban gondolkodni, akkor tovább élhet a Föld, és rajta mi is.”

Ha egyénileg elgondolkodunk, hogy valóban szükségünk van-e a hőn áhított új ruhára, vagy szemhéjporra? Hogy valóban ezektől leszünk-e szebbek, jobbak, kívánatosabbak?

Nézzünk körbe otthon, biztos van például rúzsból is több színünk, biztos van szemhéjporból is hasonlónk, nem kell egyből elrohanni és újat venni mindenből. Ha van például pár megunt rúzsunk, vegyünk egy kis tárolót valamelyik drogériában és kezdjük el kevergetni a színeket. Egy egyszerű konyhakés segítségével vágjunk le a rúzsokból egy-egy kis darabot, és egy tányéron keverjük össze a kés pengéje segítségével. Olyan árnyalatot keverhetünk, amilyet csak szeretnénk. Majd ügyesen tegyük bele a kis tartóba és kész is az új rúzs.

Használt rúzsaink pírként reinkarnálódhatnak. Ha meguntuk a szánkon viselni, ütögessük az orcánkba és máris kész a természetes naturális smink. Sokat számít, hogy nem por állagú, hisz természetesebb hatást kelt a krémes formula. Ugyanezt megtehetjük szájceruzáinkkal is. Biztos vannak olyan szemhéjporaink, amik nem fognak annyira. Ha az ecsetünket egy picit benedvesítjük, és úgy nyúlunk a szemhéjporba, sokkal drámaibb hatást érhetünk el vele, és máris a birtokunkban van egy sötétebb árnyalat is.

De ha van egy kicsit csillogóbb barna szemhéjporunk, akkor a felszínét picit megkapargatva, majd beletéve egy kis hidratáló arckrémbe, előállítottunk egy színezett hidratáló krémet. Ha több por került a krémbe, akkor a lábunkra kenve, tökéletes bronzos, tengerparton lesült hatást érhetünk el vele.

Tényleg bármit lehet bármivel, az ötletek tárháza végtelen, nyugodtan lehet próbálkozni bármivel. A lényeg, hogy ne dobjunk ki semmit, hasznosítsuk újra, ezzel is csökkentve a tömeggyártást, hogy legalább miattunk ne kelljen újabb és újabb dolgokat előállítani. Hátha közösen tehetünk valamit a szebb, zöldebb, vírusmentesebb jövőért. Ezt mi is még csak tanuljuk. Egy olyan szakmában, mint a mienk, aminek a külsőség az alapja, ez nem egyszerű. De a mi szemünket is felnyitotta a vírus, és megpróbálunk a munkánkban is okosabban élni.

Legyünk tudatosak, sminkeljünk okosan!

Jó sminkelést kíván a Smink Labor csapata
Herendi Viki és Huszerl Barbara!

www.sminklabor.com
facebook.com/sminklabor
instagram/sminklabor


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Nyári divat a smink világában

Bala

Pillára Fel!

Zalai Mariann

Christmas Beauty – Ajándék tippek

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben