Életmód
Megmutatjuk miKOR hogy sminkelj!
  • 2019. augusztus 5.

Lehet, hogy pusztán a 40-es korunkból adódóan, de mostanában lépten-nyomon olyan cikkekre bukkanunk, amikben életkor szerint meghatározzák, hogy mikor mit érdemes enni. Persze, ennyi idősen már jóval testtudatosabb az ember, mint hajdanán. Innen jött az ötlet, hogy miért ne indíthatnánk mi is egy ilyet, csak a sminkre koncentrálva.  Gyakran panaszkodnak nekünk, akár középkorú, akár fiatal hölgyek,  hogy nem tudják, smink terén mit illik és mit nem. Amennyiben Ti is küzdötök hasonló problémával, akkor most figyeljetek!

Elsőként vegyük a serdülő, illetve a tinédzser lányokat (14-16 év).
Ti vagytok azok, akik már szeretnének nők lenni, de még nem teljesen vagytok azok. Pattanásotok csak néhány van, ráncotok viszont nulla.

Csodás hamvas a bőrötök, és még semmi takargatnivaló nincs az arcotokon. Éppen ezért a legszerencsésebbek vagytok. Ami bosszantó ebben az életkorban, az a szem alatti karika. Ezeket érdemes egy nagyon vékonyan fedő korrektorral korrigálni, az esetleges bőrhibákat ugyanezen termékkel javítani, és egy vékony púderrel mindezt rögzíteni. Leheletnyi rózsás pírral kiemelhetitek fiatalságotokat, a szempillatőbe pedig egy hajszálvékony tusvonallal hangsúlyozhatjátok csinos szemeteket.

Ezután már nincs más dolgotok, mint hogy egy szempillaspirállal vékonyan áthúzzátok pilláitokat, majd feldobjatok egy ajakbalzsamot és már mehettek is suliba vagy akár buliba. Ne terheljétek még az arcotokat fölöslegesen alapozóval, ráértek még annak használatával. Később kenhetitek magatokra eleget, még meg is unjátok a viselését. Amire viszont már ebben az életkorban érdemes elkezdeni figyelni, az az arcotok fényvédelme. Már most sokat tehettek annak érdekében, hogy minél később kezdjetek majd el ráncosodni.

18-20 éves fiatal lányok
Nektek már valószínűleg kell majd pattanásokat elfedni. Ezek esetében az a titok, hogy ha egy alkalom előtt jelenik meg az arcotokon, akkor ne nyomkodjátok, mert a kinyomott pattanás a váladékozás okán elfedhetetlenné válik. Viszont, ha kibírjátok, hogy ne maceráljátok, akkor szuperül el tudjátok kendőzni egy, az arcotokhoz színben passzoló árnyalatú korrektorral.

Nektek egyelőre elegendő egy BB krém használata, illetve, ha erősebb fedést szeretnétek elérni, akkor alapozót is bátran feldobhattok. Ez az a kor, amikor minden jól áll egy nőnek. Még nem kell aggódni, hogy vastag lesz-e az alap, beül-e a ráncokba a púder, vagy túl recés lesz-e a tusvonal.

Bátran használjatok színes rúzsokat. Alkalmanként feldobhattok egy erősebb szemsminket. Ez egy nagyon cool időszak smink terén, mindent lehet, mindent viselhettek, mindent enged az arcotok, használjátok ki ezeket az éveket. Kísérletezzetek, próbálgassátok az arcotokat, mert érdemes.

Lányok, reméljük segítettünk, sminkre fel!

 

 

happy wheels