InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

PetersPlanet Travel: Berlin

A Der Spiegel néhány éve egy címlapsztoriban próbálta megfejteni a titkot, vagyis hogy mitől lett Berlin a világ egyik legizgalmasabb kreatív központja?

Ha mindenhez közel szeretnél lakni, akkor az Alexander Plaza Berlint ajánlom jó szívvel, könnyű megjegyezni a címet is Rosenstraße 1. További infók és fogalás itt: www.classik-hotel-collection.

MITTE

Hol van már az az idő, amikor Berlin polgármestere azt mondta, hogy Berlin poor but sexy? A szexiség kétségtelenül megmaradt, de az a kreatív szcéna ami a nyolcvanas évek New York-jára emlékeztető Berlin Mittéjét megtöltötte, már máshol keresi az új utakat, a Mitte megtelt fancy üzletekkel és gourmet éttermekkel. Berlin nyitott és befogadó, és még mindig nem annyira megfizethetetlenül drága, mint például Párizs, hogy egy ifjú művész új életet kezdjen benne.


BERLIN COLORS

Berlin a nyitottság, modernitás, kultúra (multi, parti és magas egyszerre) és történelem, ebben a sorrendben. Berlinben az kap lehetőséget, aki jó, és nem csak az, aki megfelelő kapcsolatokat ápol. A partikultúra Berlinben az egyik legerősebb a világban, ha tudjuk mit akarunk, megkapjuk, ha nem, akkor megtaláljuk.


MARLENE BERLINJE

Amikor életemben először jártam Berlinben Dawid Bowie és Iggy Pop Berlinjét és a rock ’n’ roll-t kerestem, elsősorban Kreuzbergben. Meg is találtam, de mellette egy friss, modern nagyvárost is. A második berlini utamon a húszas- harmincas évek Berlinjét szerettem volna megérezni, azt a világot, amiből Marlene Dietrich elindult Amerikába. Ezt is megtaláltam, bele is szerettem a húszas évek Berlinjébe.


KREATÍV ENERGIÁK

Berlinben szerintem az a legjobb, hogy olyan erős kreatív energiával rendelkezik, amivel talán csak New York, de közel sem ilyen intenzitással. Egy Magyarországról még a rendszerváltás előtt Nyugat Berlinbe disszidált filmrendező házibulijában egy ős berlini (dédszülei is berlini születésűek) mesélte nekem, hogy ennek az az oka, hogy Berlin egy olyan földrajzi törésvonalon fekszik, ami kreatív energiát áramoltat és ezt érezzük mindannyian a levegőben, különösen a művészek.

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

Instagram/petersplanet.travel
Facebook/PetersPlanet.travel

Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Túra Baszkföldön Biarritz kitérővel – Peter’s Planet Travel

InfoPont

Peter’s Planet Travel- A Felső és Közép Tisza vidéke

Zalai Mariann

Peter’s Planet Travel- Dél-Amerika Lelke

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben