InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Peter’s Planet Travel- Kuba

Kuba még egy darabig meg tudja rizni azt az érintetlenséget, amitl annyira vonzó és különleges tudott maradni az ott élk világa. Csupa lélekkel teli ember, minden körülmény ellenére pozitív energia és karibi életigenlés kiváló zenével. Waiting for Obama, vagyis Obamára várva, ezt a címet adtam annak a pop up fotókiállításnak, amely az utazóblogom, a PetersPlanet. travel indulása apropóján volt látható Budapesten, a Brody Studiosban. A kiállításon látható portrék mindegyike azon a héten készült, amikor Kuba izgatottan és feszülten várta a történelmi pillanatot, 88 év után először lép hivatalban lévő amerikai elnök Kuba földjére.

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet. travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok majd. Arra kértük, mutassa be magát és az egyik legutóbbi útjának emlékezetes pillanatait. A PetersPlanet.travel igazi lovebrand. A barátaimmal együtt és szeretettel raktuk össze. Egy olyan szórakoztató életmódmagazin, amely inspiráló utazásokon és embereken keresztül mesél arról, hogy mi az, ami igazán fontos az életben. Az üzenete, hogy bármit elérhetünk és bárhová eljuthatunk, ha hiszünk benne és teszünk is érte. Minden rajtunk múlik. Több mint tizenöt éve dolgozom újságíróként, először a Magyar Rádió műhelyében, majd a Marie Claire alapító csapattagjaként és végül az InStyle főszerkesztőjeként utaztam sokat. Mióta a PetersPlanet.travel-t készítem, két kiállítást is szervezhettem, az egyiket a Kubában készült portréimból a Brody Studiosban, a Perzsa portrékat pedig már az Ar2Day Gallery felkérésére, a Kempinski Hotel Corvinusban állíthattam ki.

Tippek közlekedéshez

Kubában nincs tömegközlekedés, a harmincas évek egykori luxusautóit tartják életben évtizedek óta, és szerelgetik folyamatosan, hogy taxiként, vagy iránytaxiként működjenek. Ha szerencsék van, akkor minket is elvisznek egy dollárért a Havannában folyamatosan köröző, a tömegközlekedést pótoló öreg autókkal. Budapestről Havannába csak átszállással lehet megérkezni. Én amikor életemben először utaztam, akkor Moszkván keresztül mentem, ezen a nyáron az Air France járatát választom és Párizsból érkezem meg.

 

Karibi paradicsom

Ha nem szeretnénk a többi Kubába maga után bőröndöt húzó utazóval tölteni a szabadidőnket, akkor érdemes elkerülni a Varadero strandjait és felfedezni azokat, ahová a helyiek is járnak. Ez a kép a kedvenc karibi strandomon készült, az a neve, hogy Playa Azul és egészen konkrétan olyan, mintha a földi paradicsomban mártóznánk meg. A Cayo Coco a másik tuti hely a fürdőzéshez.

 

 

Lélekkel teli emberek

A kubaiakkal történő beszélgetések akkor fordultak át kérdezősködéssé, amikor kiderült, Magyarországról érkeztem. Mindenkit az érdekelt a legapróbb részetekig, hogy pontosan mi történt a rendszerváltásnál nálunk, hogyan folytatódott az élet az után, hogy beköszöntött a változás. A képen látható hölggyel egyébként Ernest Hemingway kedvenc bárja, a La Flordita előtt találkoztam. Ott van a világ legjobb daiquiri-je.

 

 

Cabaret Tropicana

Kuba forróbb mint valaha, de hogy ezt a saját érzékeinkkel is megtapasztaljuk, minél hamarabb útra kell kelnünk a karibi szigetországba. Ezt a képet a Cabaret Tropicana-ban lőttem egy mobillal, és életem egyik legemlékezetesebb estéje volt. A belépő elég drága, a színpadhoz közeliek 90 euróba kerülnek, de két üveg rumot is letettek elém az asztalra. Ebben a klubban 1939-ben Nat King Cole énekelt.

Instagram: @petersplanet.travel

Facebook: PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A Kanári-szigetek lehet a helyzet egyik nyertese

Bala

Peter’s Planet Travel

InfoPont

Vonatozós vakáció?- Simán!

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben