InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomUtazó

CUENCA – gyöngyszem Dél-Amerikában

Ecuador még felfedezetlen, itthon még ismeretlen területei közül világviszonylatban is az egyik izgalmas és gyönyörű városa, Cuenca.

 

Az Inca Real tornácai alatt

Ebben a történelmi belvárosban található felújított koloniál stílusú lakóházban fantasztikus konyha üzemel.  Eredeti,  gyarmati időkből származó belső tereivel és bútoraival, képzőművészeti alkotásaival együtt olyan szofisztikált élményanyagot nyújt, amit nehezen felejt az ember.

www.hotelincareal.com.ec

 

Vendégségben egy kézműves családnál

Cuenca városától pár percnyi autóútra találkoztam azzal a többgenerációs kézműves családdal, akik az inka hagyományokat követve természetes növényi festőanyagokat használnak a saját szövésű textíliájuk színezéséhez. Minden kézműves termék az inkák hagyományainak és tudásanyagának felhasználásával készül.

 

Virágárus a Santo Domingo templom előtt

Az autentikus Dél – Amerika rajongók egész Ecuadorban azt kapják, amire vágynak, de Cuenca városa mindehhez még szépséggel, eredetiséggel és sok apró szerethető részlettel van tele, ráadásul biztonságos és vendégszerető. Érdemes felfedezni még azelőtt, mielőtt sokan mások is megteszik előttünk.

 

A San Juan Hotel Koloniál terme

Ezt a szálláshelyet azért ajánlom különösen, mert öt percnyi sétára van a legautentikusabb zöldség, virág és fűszerpiactól és a történelmi belvárostól is. Cuenca egyik legnagyobb erénye, hogy sétálóváros, és nincs olyan apró szeglete, amiben ne találnánk meg vagy az inka kultúra lenyomatát vagy a spanyol hódítók meglepően harmonikus gyarmati időket idéző építészetét. www.sanjuanhotel.ec

 

Instagram: @petersplanet.travel    Facebook: PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Peter’s Planet – A nyár regénye

Bala

Peter’s Planet Travel – Buenos Aires

InfoPont

Peter’s Planet Travel- A Felső és Közép Tisza vidéke

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben