InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomUtazó

Peter’s Planet – Porto

Friss, izgalmas, dekadens. Olyan sok jót hallottam korábban Portóról, hogy úgy döntöttem, idén itt nyitom meg a nyarat és ünneplem meg azt, hogy két éves lett a PetersPlanet.travel és kipróbáljak egy új légitársaságot, a JOON-t. 

Nekem példaértékű, hogy az egykori hatalmas Portugália milyen megható alázattal viseli azt, hogy apróra zsugorodott. A szomorkodás, a  soudade mellett nyitottság, kultúra, tartás és valamiféle nemes egyszerűség mégis a mindennapok része tudott maradni. A benne lakóktól még szerethetőbb az ország, minden részletében van valami kedves és méltósággal teli apróság, a nagyszívűségről nem is beszélve.

 

 

Szerintem Portugália a finomságokra érzékeny emberek országa. Annyi mélység, szeretet és őszinteség van ebben a kis országban, hogy aki egyszer személyesen is megtapasztalta, az egészen bizonyosan egy kicsit mindig visszavágyik a régi villamosok és a kedves mosolyok közé.

 

 

Igen, Portó egy olyan város, ahonnan metróval is kimehetsz az óceán partra. Nekem az egyik emlékezetes estém lett, amikor egy félrefoglalásból adódó félreértésnek köszönhetően egyszer csak az óceánparton találtam magam, de feltételezem, hogy akár tervezetten is eljuthat oda az ember.

 

 

Nemcsak Portó, hanem Portugália egyik legrégebbi kávéháza, sokak szerint a legszebb is, sőt, egy listán a világ tíz legszebb kávéháza közé választották. Bár egy kicsit elszálltak az árai, annyira népszerű, hogy sorba kell állni ahhoz, hogy az ember bejusson, de olyan megkapó hangulata van, hogy megéri a fáradságot. A felszolgálók kedvesek és az ember addig marad, ameddig jólesik neki. Vasárnap zárva van és Portugália “nemzeti édessége” mellett a reggelijeiről híres.

 

 

Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel


 

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok majd. Arra kértük, mutassa be magát és az egyik legutóbbi útjának emlékezetes pillanatait.

A PetersPlanet.travel igazi lovebrand. A barátaimmal együtt és szeretettel raktuk össze. Egy olyan szórakoztató életmódmagazin, amely inspiráló utazásokon és embereken keresztül mesél arról, hogy mi az, ami igazán fontos az életben. Az üzenete, hogy bármit elérhetünk és bárhová eljuthatunk, ha hiszünk benne és teszünk is érte. Minden rajtunk múlik. Több mint tizenöt éve dolgozom újságíróként, először a Magyar Rádió műhelyében, majd a Marie Claire alapító csapattagjaként és végül az InStyle főszerkesztőjeként utaztam sokat. Mióta a PetersPlanet.travel-t készítem, két kiállítást is szervezhettem, az egyiket a Kubában készült portréimból a Brody Studiosban, a Perzsa portrékat pedig már az Ar2Day Gallery felkérésére, a Kempinski Hotel Corvinusban állíthattam ki.

Instagram: @petersplanet.travel    Facebook: PetersPlanet.travel

 

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Hátizsákkal és gyerekekkel Vietnámban

InfoPont

Mesebeli Afrika

InfoPont

Ünnepelt a Kumánia

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben