InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Peter’s Planet Podcast – Hogyan utazz, amikor még zárva a világ?

Ajánljuk a PetersPlanet Podcast első, Brazíliáról szóló adását.

Ismeritek a kortárs brazil irodalmat? Raduin Nassar (1935) a modern brazil irodalom egyik legtitokzatosabb alakja. Mindössze két rövid, ám annál erőteljesebb regénnyel lepte meg a világot. Az egyik ezek közül, az Egy pohár harag című kisregény.

IPANEMA

Brazília talán leghíresebb strandja és látképe, az Ipanema. Ezen a képen a háttérben a Morro Dois Irmãos csúcsai láthatóak, amelyek tövében az első dzsentrifikálódó favela, a híres Vidigal is található. A Brazíliáról szóló podcastbeszélgetésben többek között az is elhangzik, hogy kell-e félni Rióban vagy Sao Paolóban, igazak-e a városokról a világban terjengő szóbeszédek.

RIO DE JANEIRO

Brazília egyik jelképe lett a Megváltó Krisztus szobor. Kevesen tudják, hogy Párizsban készült, fő szerkezeti elemeit vasbetonból öntötték, külső borításához a jó ellenálló-képességű és a részletek finom kidolgozására is alkalmas zsírkövet használták. A szoborhoz felhasznált kő Svédországból érkezett. A képen a PetersPlanet Podcast műsor kérdezője, Szűcs Péter a Krisztus szobornál, Rióban.

MIRJAM ÉS CSALÁDJA RIÓBAN

A PetersPlanet Podcast első epizódjának vendége Donáth Mirjam és brazil férje, Nivaldo. Mirjam újságíró, könyve a Mások álma, 2017-ben jelent meg. Hét évig élt az Amerikai Egyesült Államokban, ahol a Reuters hírügynökségnél dolgozott. New Yorkban ismerkedett meg férjével, akivel hol Brazíliavárosban, hol pedig Budapesten él. A történetüket mesélik el
a PetersPlanet Podcast első epizódjában.

JÓKEDVŰ BRAZÍLIA

Vajon mi a titka Brazília állandó mosolyának? A komoly traumákkal terhelt rabszolgatartó múlt ellenére, a kontinensnyi ország látszólag állandóan jókedvű. Vajon honnan jön ez a mosoly és ez az irigylésre méltó könnyedség? A Brazíliáról szóló beszélgetésben közelebb kerülünk a titokhoz.

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

Instagram/petersplanet.travel
Facebook/PetersPlanet.travel


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Mesebeli Afrika

InfoPont

Fedezd fel Magyarországot!

Bala

Peter’s Planet Travel – Buenos Aires

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben