InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Peter’s Planet – Thaiföld

Pihenés, feltöltődés, felfedezés, beachlife sok napsütéssel, egy új kultúra, esetleg egy új ország megismerése. Ezeket soroltam föl magamnak amikor úgy döntöttem, hogy kikapcsolódom a mindennapi rutinból és elindulok Bangkokba.

Remélem, sikerül azoknak is újat mondani, akik rendszeresen visszatérnek Thaiföldre és azoknak is, akik még nem jártak ott. Sikerült megértenem azt is, hogy sokan az ismerőseim közül miért járnak vissza rendszeresen annak ellenére, hogy annyi sok szép hely van a világon, amit érdemes felfedezni vagy megismerni. Thaiföldre én is tervezem, hogy még idén visszamegyek.

Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel

PEACE, LOVE, BANGKOK

Bangkok végtelen. Nem lehet elégszer visszatérni, hogy ne tudjon újat mutatni vagy megújulni. Ezt azoktól tudom, akik évek óta visszatérnek, de szerintem már csak egy street food túráért megéri elmerülni ebben a városban vagy sorra járni azokat a látnivalókat, amikre nekem például négy teljes nap sem volt elég.  A Chinatown lett az abszolút favorit a városban, ahol egymás mellett vannak a tradicionális régi világot vagy egy Wong Kar – Wai film hangulatát idéző helyek és az ultramenő hipszterklubok.


BUDDHA NYOMÁBAN

A fotó az egyik legfontosabb bangkoki látnivaló, a Wat Pho, a Fekvő Buddha Temploma belső udvarán készült, ahol egy fél napot töltöttem ott és körülötte békében és nyugalomban. Ha valaki még intenzívebb spirituális élmé

nyre vágyik, a Bangkoktól 700 kilométerre északra, tehát pont egy órányi repülőútra található Chiang Mai – t ajánlom szeretettel. A térség intenzív spirituális élményt és különböző törzsek felfedezésének lehetőségét egyszerre ígéri.


ÚSZÓ PIACOK

A leghíresebb úszó piac Bangkok környékének egyik fő látványossága, délelőtt kilenc és tíz óra körül a legszebbek a fények a fotózáshoz és akkor van a legnagyobb nyüzsgés is. Számtalan túrát szerveznek ide, de tapasztalataim szerint érdemes a privát túrát választani, még ha többe is kerül így elkerülhető az, amibe én belefutottam egy kiscsoportosban, hogy a piac meglátogatása előtt, éppen amikor a legszebbek a fények egy kókusztermék workshop és termékbemutató is benne volt a programban.


KIRÁNDULÁSOK KRABIRÓL

Krabi félszigetéről induló túrán kötöttem ki a képen látható Paradise Beach-en. Mivel még soha nem voltam Thaiföldön, ezért nekem minden új volt, de olyan szálláshellyel, amiben minden műanyagmentes és környezettudatos volt még nem találkoztam. az ANANA Resort Krabi félszigetén szerintem példaértékű vállalkozás, hiszen úgy profitorientált, hogy kíméli a környezetet és a fenntartható fejlődést választja. Infók és foglalás: www.ananakrabi.com

 


Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Thaiföldön pénzért riasztják fel a galambokat a tökéletes instafotóért

InfoPont

Szalajka-völgy

Bala

Túra Baszkföldön Biarritz kitérővel – Peter’s Planet Travel

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben