InfoPont Ajánló Magazin
BalatonKiemelt tartalom

Pazar gasztronómia, családias környezetben – ez a Fügekert-Bed&Wine!

Balatoni levegő, gyönyörű napsütés, csend és vintage hangulat. Itt a pincérek helyett a gyerekek rohangálnak, nincsen rafinéria, különleges adalékanyag, csupán a szó szoros értelmében vett, látszólag játszi könnyedséggel produkált minőség. 

Ahogyan arról kis csapatunk megbizonyosodott, a Káli-medencébe nem csupán eljutott a magyar vendéglátás és gasztronómia forradalma, hanem ott azon már jócskán túl is lendült. A Zánka szívében otthonosan sátrat vert Fügekert-Bed&Wine ugyanis mindent megtestesít, amit az ember elsőre nem gondolna: csúcsgasztronómia, megfizethetőség és vidékies közvetlenség. Az ultra édes, család-és gyerekbarát szálláshelyként is szolgáló vendégházat Havas Miklós, az Irie Mafia alapító-ex-basszusgitárosa, producer és felesége, Bana Tímea nemzetközi ügyvéd álmodták meg és hozták létre tavaly nyáron, az idei fejlesztés eredményeként pedig nemrég nyitották meg a hangulatos teraszt, ahol igazi ízkreációk születnek, természetesen szezonális, főként helyi alapanyagokból – itt nemcsak a szállóvendégek, hanem bármilyen betérő látogató részére lehetôség nyílik egy kellemeset reggelizni, bruncholni vagy vacsorázni. Nincs feszélyezettség, sietség, sőt, ahogyan azt a séf magyarázza, egyszerre maximum 20 ember befogadásával tudják azt az élményt nyújtani, amitől a vendégek majd visszavágynak hozzájuk. Eközben a látványkonyhában a Michelin-csillagos éttermet is megjárt séfnek (Pallag Dávid) serényen jár a keze, hogy elénk tegye a házi pesztóval, szárított paradicsommal és helyi sajttal megpakolt bruschettát. Leülünk az egyik, vibrálóan kék fa asztalhoz és élvezzük a kora esti, megfáradt napsütést, no meg az ízeket. Nem kell semmi hatalmasra, kiugróra gondolni, a Fügekert-Bed&Wine nem is erre törekszik, mégis, muszáj megírjuk, még nem ettünk ilyen egyedien, mégis egyszerűen elkészített előételt. Kifejezetten jól passzolnak az ízek, túlbonyolítás nélkül is más, mint amiket eddig kóstoltunk. De fel sincs időnk ocsúdni az élményből, jön is a soron következő fogás, a füstölt kolbász morzsákkal megszórt lecsó. Fontos megjegyezni, hogy itt nem lecsópaprikából, hanem termelői kápiából készül az alap, a kolbász füstössége pedig utólag, kis darabok formájában végzi el a dolgát.  Főételként kiválasztjuk a humuszt báránykolbásszal, vaslapon pirított, házi kenyérrel. Könnyed, mégis tápláló kombináció ez, ahol a hús különleges érzékkel idomul a csicseriborsós-szezámos kencéhez. Ugyan nem hatalmasak az adagok, mégis kellemesen jól lakunk mostanra, így kell is, hogy a séf rábeszéljen minket a desszertre: egy szelet sóskaramellel és fügedarabokkal megbolondított brownie-ra. Örömmel jelentjük, hogy a kevésbé édesszájúaknak is megfelelő választás lehet ez a könnyű csokis-sós süti, annak minden házias jellegével. Kissé megpilledve, de meglehetősen eredeti ízélményekkel folytatjuk utunkat tovább, tudván, hogy a mini serpenyőkbe és tálkákra halmozott ételek gondolatával hajtjuk álomra fejünket.

Keddtől vasárnapig vagyunk nyitva 10-15h és 18h-21h-ig, hétfő szünnap.

8251 Zánka, Fő utca 30. Tel.:+36 (30) 375-4486

https://www.fugekert.com

 

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Ízélmény érzésekre szabva

Glück Viktória

Kerti party az Andrássy-n? Mehet is!

Zalai Mariann

Találkozzunk újra Hévízen a Hévízi Bor- és Gasztrokorzón!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben