InfoPont Ajánló Magazin
InfoPont

Öt hétköznapi helyzet, amin segít a zene

Vannak, akik egész nap fejhallgatóval dolgoznak az irodában és vannak, akiknek tökéletes csend kell a koncentrációhoz. A zenét többnyire a feladatok monotonitásának megtörésére vagy a körülöttünk állandóan hangoskodó munkatársak kizárására használjuk, pedig a megfelelő dalok hallgatásával közérzetünkön és produktivitásunkon is javíthatunk. Az LG hazai csapata most a legjellemzőbb és legkellemetlenebb munkahelyi szituációkhoz és a legnépszerűbb PC játékokhoz készített olyan Spotify lejátszási listákat, melyekkel egyből megteremthetjük a megfelelő hangulatot a monitor előtti idő eltöltéséhez.

  1. Ha nehezen indul reggel a munka

Az irodai zenehallgatásnak három fontos hatása lehet: növelheti éberségi szintünket, megváltoztathatja a hangulatunkat, de el is terelheti a figyelmünket attól függően, hogy milyen jellegű feladatot végzünk, és milyen zenét hallgatunk. A reggeli órákban érdemes kellemes hangulatú, középtempós, néhány akkordból álló egyszerű dalokat választanunk, amik lassan de biztosan ébresztenek fel minket és még a figyelmünket sem vonják el. Ha pedig unalmas feladatunk van, dobjuk fel a hangulatunkat valamilyen pörgős, jól ismert dallal, hiszen sokkal gyorsabban végzünk az egyszerűbb, egysíkú feladatokkal, ha vidám zenével tartjuk éberen gondolkodásunkat.

Easy morning vibes: https://open.spotify.com/playlist/5KLqJFufJhRONYS3i9MoFc

 

  1. Ha túl nagy rajtunk a nyomás

Ha hirtelen rengeteg feladat ömlik ránk és rövid idő alatt kell sokat teljesítenünk, minden külső zaj egyből zavaróvá válik. Ilyen esetben hallgassunk monoton, mégis dallamos zenét, amiben elmélyülhetünk. Az LG OFFICE tematikájú lejátszási listái között találunk kifejezetten olyan gyűjteményt, ami a koncentrációnk visszanyerésében segít.

Under pressure: https://open.spotify.com/playlist/5jbmaAN4CZwVVRK9HTlzVl

  1. Ha életünk legrosszabb meetingjén vagyunk túl

Egy igazán kellemetlen, hosszú és idegőrlő találkozó után nehéz a következő feladatra fókuszálni. Ha nem szeretnénk a munkatársainkon, vagy rosszabb esetben a főnökünkön levezetni a feszültséget, hallgassunk meg néhány zúzós rock slágert és eresszük ki a gőzt. Tiszta fejjel egyből könnyebb lesz nekiállni a soron következő feladatnak.

After the worst meeting: https://open.spotify.com/playlist/7B4jjcyy0x88FUqaC9Vsir

  1. Ha fejben már a tengerparton vagyunk

Ha legszívesebben már a homokos tengerparton süttetnénk a hasunkat, ne álljunk ellen a kísértésnek: hallgassunk nyári slágereket, és egyből motiváltak leszünk arra, hogy a túlórázás helyett még munkaidőben befejezzünk minden feladatot.

When you’d rather be on holiday: https://open.spotify.com/playlist/09Sm8d9K8acbSC7g5PgWzW

  1. Ha még jobbak akarunk lenni a játékban

Az LG friss, 2019. áprilisi kutatása szerint a PC játékokat játszó magyarok kétharmada hallgat rendszeresen vagy alkalmanként zenét játék közben. Ez nem véletlen: a gyors és ritmusos zenék a gondolkodásunkat is felpörgetik és a játék sokadik órájában is éberen tartják figyelmünket. Az LG lejátszási listái között olyan ikonikus játékokhoz találunk playlisteket, mint a WOW vagy a LOL, de arra az esetre is találunk aláfestő zenét, ha éppen az utolsó életünk elvesztésén bánkódunk.

E-sport marathon: https://open.spotify.com/playlist/4bM7gv15qR91pdr71lN87f

Bár mindenkinek más típusú zene válik be munka és játék mellé, az LG 18 egyedi tematikájú lejátszási listájával könnyen letesztelhetjük, hogy milyen dalok mellett tudunk a leghatékonyabbak lenni, legyen szó munkáról vagy játékról.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Ma van a televíziózás világnapja

Zalai Mariann

Az LG okostévéi új szintre emelik a tanulás élményét a Masterclass alkalmazással

Glück Viktória

Hat városban, több mint ötezer nézőt varázsolt el az MVM ZENERGIA gálakoncertje

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben