InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Nyiss Fehérvárra! Nyiss az élményekre!

Magyarország legfrissebb boldogságtérképén itt van a legnagyobb mosoly! Nem véletlenül! Példásan felújított történelmi belváros, nyáresti mediterrán hangulat, gasztroélmények, színes, pezsgő kulturális élet, egyedi rendezvények… Hangolódjatok Székesfehérvárra a város új imázsfilmjével!

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep különösen fontos Fehérvárnak. Idén is méltó módon ünnep meg a Székesfehérvári Királyi Napokon, ami augusztus 14-től 21-ig tart. Az egykori koronázó város legszebb és legfontosabb ünnepén néptáncosok és hagyományőrzők mellett élvezhetitek a Katonazenekari Fesztivál műsorait, a Bory-vár szomszédságában, pedig az Öreghegyi Mulatságon vígadhattok. Augusztus 20-án a királyi óriásbábok vezetésével történelmi felvonuláson vehetünk részt, utána a Zichy-ligeti színpadon István a király koncert zárja a napot. A belvárosban hagyományőrző csapatok, zenészek, gólyalábasok teremtenek középkori hangulatot.

Zenei fesztiválok

A nyár két nagy zenei rendezvénye újratervezve, de megvalósul: az Alba Regia Jazz Fesztivál augusztus 22-24 között lesz, a Fezen Fesztivált módosított időpontban és programmal szeptember 11-13-ig, a megszokott helyen rendezik. Visszatérnek a kezdetekhez, a FEZEN Klasszik három napon át a magyar zene élvonalbeli fellépőivel készül.

A legvirágosabb város

2019-ben Székesfehérvár lett a legvirágosabb város, a Virágos Magyarország versenyen. Aki kíváncsi miért, annak meg kell nézni a legendás rózsás házat, az Órajáték mesés udvarát, vagy a Szent István székesegyház előtti teret! A történelmi belváros után a romantika fellegvárát is ajánlatos körbejárni: a Guinness-rekordok könyvének tanúsága szerint a Bory-vár a világ legnagyobb építménye, amit egyetlen ember emelt két kezével. Bory Jenő a szereleme e páratlan emlékművét közel 40 év alatt építette fel, saját tervei és fantáziája alapján. Mindezt a művész felesége iránti olthatatlan szerelme ihlette. Tömény romantika, kőbe zárt versek, csókok és rajongások várnak itt felfedezésre. A fehérvárcsurgói Károlyi kastély is megnyitotta kapuit, a frissen felújított csodás kastélypark pedig az ország legszebb parkjai közé tartozik.

Nyiss az ízekre!

A város felfedezése közben meg is éhezhettek. A Dining Guide nem egy helyi éttermet és cukrászdát ajánl. Kóstoljátok meg a Pizza Dellarosso fenséges pizzáját, a Patent Gasztro Bár amerikai BBQ világbajnok hamburgereit, amiket a fehérvári püspök szintén díjnyertes sörével ezt le is öblíthetjük le! Desszertért pedig a Damniczki cukrászdába menjetek, ahol fenséges a fagylalt!

Nyis a természetre!

Mindössze két és fél kilométert kell megtennünk a belvárosból, hogy a Sóstó Természetvédelmi Terület háborítatlan élővilága kizökkentsen az időből. A szabadon látogatható hatalmas zöldfelület, a sétautak és madárlesek, az interaktív tanösvény, játszótér és Látogatóközpont igazi családi paradicsommá teszi a területet.

Nyiss a játékra!

A boldogsághoz a sok játéklehetőség is hozzá járúl: a Koronás Park igazi játszóparadicsom. Akár fél napos programot is kínál, ahol a gyerekek a város történelmét is megismerhetik. A Hetedhét Játékmúzeum varázslatos szobácskáiban élő több ezer miniatűr játék és baba mindegyikének mesés története van.  A két programot össze is hangolhatjuk, mivel a belvárosi Játékmúzeumból városnéző kisvonattal eljuthatunk a Koronás Parkba.

Nyiss a strandra!

Az újra nyitott városi strand és uszoda már látogatható. A műemlék Árpád Fürdő újranyitására pedig már gőzerővel, és újjáépített szaunával készülnek.

Aki több napot is eltöltene a város felfedezésével, az rengeteg lehetőséget találhat az újra nyitott szállodák között, amik felkészülten várják újra vendégeiket.


További élményekért és információkért nézzetek el Székesfehérvár turisztikai oldalára:

turizmus.szekesfehervar.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Adventi programozó 2.0.1.9.

Bala

Musica Sacra-hangverseny Székesfehérváron

InfoPont

Élménnyel teli Székesfehérvár – közel Hozzád!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben