InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomSzórakozó

Senki sem marad program nélkül a nyáron Fehérváron!

Megtervezted már a nyarat? Ugye, hogy még egy kirándulás belefér! Mediterrán hangulat, aktív programok, kultúra és természet? Mindez együtt egy közeli helyen? Székesfehérvár varázslatos történelmi belvárosa, az örök szerelem szimbóluma, az Európa-szerte ismert Bory-vár, a Sóstó természetvédelmi terület tanösvényei az alap, ezen felül egész nyáron rengeteg program is vár. Hibázni nem lehet, itt minden hétvégén történik valami. A szállóvendégek ráadásul ütős kedvezményekben részesülnek „Nyiss Fehérvárra!” kedvezménykártyával!

Művészkorzó és óriásbábok

Augusztus 7-ig szombatonként Művészkorzóvá változik a belváros. A programok szombatonként 17 órakor kezdődnek a Városház téren. Színészek, zenészek, énekesek szórakoztatják a közönséget, akik „portyázó” hagyományőrző csapatokkal is találkozhatnak majd, de a város jelképei, az óriásbábok is tiszteletüket teszik az eseményen. Végül a Zichy-liget árnyas fái között komolyzenei dallamok fűszerezik a nyárestét.

Zene, nyár, Fehérvár Bár a nagy zenei fesztiválokat idén nélkülöznünk kell, azért a FEZEN nem mondott le a buliról. Sőt! Július végéig, pénteken és szombat esténként igazi fesztiválhangulattal, partyval, koncertekkel várják a lazulni, bulizni vágyókat a FEZEN fesztivál jól ismert területén, a Ligetben. Ákos, Bagossy, Halott Pénz, Rúzsa Magdi, vagy akár a hazai rockzene nagyágyúi… lesz miből választani.
Az Alba Regia Jazzfesztivál pedig augusztus 9 – 11. között 3 estére kínál üdítő programot könnyű borok kíséretében a csodaszépen felújított Bartók Béla téren. Minden, ami jazz, szving, blues, ragtime, dixieland, bepop, cool, fusion… jól fog szólni!


Feltesszük a koronát – Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 13 – 22.

10 feledhetetlen napot ígér Székesfehérvár legszebb és legfontosabb ünnepe idén augusztusban is. Az első napokban a néptáncosoké lesz a főszerep a Királyi Napok Folkfesztiválon, majd augusztus 20-22. között a Koronázási Ünnepi Játékok történelmi kisfesztivál a középkori királyi városba röpíti vissza a látogatóka: a belvárosban hagyományőrző csapatok, zenészek, gólyalábasok teremtenek középkori hangulatot, de ismét láthatunk élő sakkszínházi produkciót is, a gyerekekre pedig vár a megunhatatlan lovagi torna. Augusztus 20-án a közönségkedvenc királyi óriásbábok vezetésével történelmi felvonuláson vehetünk részt, utána a Zichy-ligeti színpadon István a király koncert zárja a napot.

InfoPont Magazin

Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Vár – a Mesterségek Ünnepe!

InfoPont

Adventi programozó 2.0.1.9.

Bala

Musica Sacra-hangverseny Székesfehérváron

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben