InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Nyári divat a smink világában

Korona, karantén, maradj otthon ide-vagy oda, nyár van, nyár lesz. Az élet utat tör magának és igyekszünk reményként felfogni a jó idő beköszöntét.

Soha nem volt még nagyobb szükségünk arra, hogy szépnek érezzük magunkat, mint most, ebben a karanténos időszakban. Kozmetika, fodrász, manikűr, még a legtöbb zárva. Ki vagyunk éhezve a szépre. Tekintsünk előre és nézzük meg, hogy mit tartogat számunkra a nyári sminkdivat.

Nem győzzük hajtogatni azt az alapvető tényt, hogy az ápolt arc a szép bőrrel kezdődik. És mivel tombol a napsugárzás, védenünk kell az arcunkat az idő előtti ráncoktól, pigmentfoltoktól. Tehát, minden esetben a smink első lépése a fényvédelem legyen. Válasszunk olyan fényvédőt, ami nem olajos, és így nem csúszik le róla a smink.

Ha nagyon kifényesedésre hajlamos a bőrünk, akkor próbáljuk meg, hogy a fényvédőt egy ecset segítségével lepúderezzük átlátszó púderrel és csak ez után kezdjünk bele a smink elkészítésébe. Ez egy nagyon hasznos tipp, megéri kipróbálni. És nem kell megijedni attól, hogy egy krémet púderezünk, mert szuper bázist képez az alapozáshoz.

De térjünk át a nyári divatra. Idén divat megint a színes szemhéjfestés. Sőt mixelni is lehet, a rózsaszínt a kékkel, a zölddel, a sárgával. Használjátok bátran a színeket! Divat ezzel együtt, a neon színvilág is. Az élénk narancs, a neon zöld. Nyilván egy fesztiválon jobban mutat, de most alternatívaként a Balaton parti sétákra ajánljuk.

Glitter, glitter, glitter… Reneszánszát éli a glitter, a csillám, és az arany szín. Egy pár éve volt már ez divat, de most megint hódít és nyugodtan tehetjük a szemünkre, az orcánkra, a szánkra… (bár az lehet nem látszik majd a maszktól…) így maradjunk a szemnél és az arcnál.

Érdekes, hogy a divatvilág is alkalmazkodott a kialakult pandémiás helyzethez, hisz a nagy divatházak, nem öntik ránk rúzstippjeiket, hanem igyekeznek ők is inkább a szemre fókuszálni. Ha van kedvünk és időnk, akkor egy kis műszempillával meg is bolondíthatjuk sminkünket.

Eljött az az idő, amikor női sorstársaink nem néznek bolondnak, attól a ténytől, hogy műszempillában és csillámban megyünk a sarki szupermarketbe vásárolni…

Egy a lényeg, legyünk vidámak, jól ápoltak. Sminkeljünk bátran, hisz idén nyáron gyakorlatilag bármit magunkra kenhetünk.

Jó sminkelést kíván a Smink Labor csapata
Herendi Viki és Huszerl Barbara!

www.sminklabor.com
facebook/sminklabor
instagram/sminklabor


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Wonderlab – Május

Bala

Mit vegyünk fel idén tavasszal? – Tippek a Springfieldtől

InfoPont

Christmas beauty – Szépségtippek karácsony előtt

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben