hozzávalók / 6 adag
50 dkg eper
1 ek cukor
1 citromból nyert citromlé
200 g babapiskóta
50 dkg mascarpone
1 db vanília
2 ek porcukor
15 dkg sótlan pisztácia
elkészítés
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és apóra feldaraboljuk. Hozzáadunk egy-két evőkanál cukrot, a citrom levét, és állni hagyjuk legalább egy órát, hogy levet eresszen. Az epret leszűrjük, és a gyümölcshúst félretesszük.
A pisztáciát robotgéppel vagy kávédarálóval ledaráljuk.
A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapargatott magjaival.
Kezdődhet az összeállítás: a babapiskótát az eperlébe belemártogatjuk, majd lerakunk belőle egy réteget. Erre jön egy adag eper, egy adag mascarpone, majd a pisztácia. Addig folytatjuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
Legalább 4-5 órára tegyük hőbe, mielőtt nekiesnénk.
A receptet a Nosalty oldalán is meg tudjátok tekinteni!