InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Nyári desszert másként- Epres-pisztáciás tiramisu

hozzávalók / 6 adag

50 dkg eper

1 ek cukor

1 citromból nyert citromlé

200 g babapiskóta

50 dkg mascarpone

1 db vanília

2 ek porcukor

15 dkg sótlan pisztácia

 

elkészítés

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és apóra feldaraboljuk. Hozzáadunk egy-két evőkanál cukrot, a citrom levét, és állni hagyjuk legalább egy órát, hogy levet eresszen. Az epret leszűrjük, és a gyümölcshúst félretesszük.

A pisztáciát robotgéppel vagy kávédarálóval ledaráljuk.

A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapargatott magjaival.

Kezdődhet az összeállítás: a babapiskótát az eperlébe belemártogatjuk, majd lerakunk belőle egy réteget. Erre jön egy adag eper, egy adag mascarpone, majd a pisztácia. Addig folytatjuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok.

Legalább 4-5 órára tegyük hőbe, mielőtt nekiesnénk.

A receptet a Nosalty oldalán is meg tudjátok tekinteni!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Recept- Sütőtökös muffin

Zalai Mariann

Húsvéti kedvencünk a Répatorta

Bala

Könnyed mandulás-szilvás pite

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben