InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Nyári desszert másként- Epres-pisztáciás tiramisu

hozzávalók / 6 adag

50 dkg eper

1 ek cukor

1 citromból nyert citromlé

200 g babapiskóta

50 dkg mascarpone

1 db vanília

2 ek porcukor

15 dkg sótlan pisztácia

 

elkészítés

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és apóra feldaraboljuk. Hozzáadunk egy-két evőkanál cukrot, a citrom levét, és állni hagyjuk legalább egy órát, hogy levet eresszen. Az epret leszűrjük, és a gyümölcshúst félretesszük.

A pisztáciát robotgéppel vagy kávédarálóval ledaráljuk.

A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapargatott magjaival.

Kezdődhet az összeállítás: a babapiskótát az eperlébe belemártogatjuk, majd lerakunk belőle egy réteget. Erre jön egy adag eper, egy adag mascarpone, majd a pisztácia. Addig folytatjuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok.

Legalább 4-5 órára tegyük hőbe, mielőtt nekiesnénk.

A receptet a Nosalty oldalán is meg tudjátok tekinteni!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Húsvéti kedvencünk a Répatorta

Bala

Recept- Sütőtökös muffin

Zalai Mariann

Könnyed mandulás-szilvás pite

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben