Gasztro
Húsvéti kedvencünk a Répatorta
  • 2021. március 20.

Elsőre bizarúl hangozhat egy zöldségből süteményt, főleg tortát sütni. De remélem sikerül eloszlatni ezt az érzést azzal, hogy a répának eleve édeskés íze van, amit pirítással sütéssel nagyon jól előtérbe lehet hozni. Ígérem, hogy ha kipróbáljátok ezt a receptet, nem vártok vele a következő húsvétig!

Hozzávalók

a tortához:

30 dkg liszt
30 dkg sárgarépa
25 dkg porcukor
1,5 dl olaj
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
fél citrom
csipetnyi fahéj

…a mázhoz:

10 dkg natúr krémsajt vagy mascarponekrém
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A répát hámozd meg és reszeld le. A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát. A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keverékbe. Add hozzá a vaníliás cukrot, valamint a lereszelt citrom héját. Végül ne felejtsd ki a fahéjat se.

A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal forgasd bele a tésztába. Egy tortaformát vajazz ki, szórj meg kevés liszttel, és egyengesd el benne a masszát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd készre a tortaalapot, tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e.

A krémsajtot és a vajat keverd össze, majd szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített porcukrot. Amikor a süti kihűlt, kend a krémet a tetejére,
és tedd a tortát hűtőbe. Amikor megdermedt a máz, már szeletelheted is. Ízlésed szerint mandulaforgáccsal díszítheted az oldalát.


Olvass bele a magazinunkba is: