Hozzávalók:
- 5 kg sütőtök (sütve, pürésítve)
- 15 dkg liszt
- 1 kávéskanál gyömbérpor
- 1 ek barnacukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 db tojás
- 3 dkg olvasztottvaj
- 1 kávéskanál só
Elkészítés:
- A sütőtököt félbevágjuk, egy tepsibe rakjuk, és 200°C-ra előmelegített sütőbe 50 perc alatt megsütjük. Amikor a sütőtök megsült, akkor kikaparjuk a húsát egy tálba, és botmixer segítségével lepürésítjük.
- A lisztet összekeverjük az őrölt gyömbérrel és fahéjjal, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, és jól elkeverjük.
- A sütőtök pürébe rakunk egy tojást, és habverővel kikeverjük, majd a masszát a liszthez öntjük, és addig keverjük, míg egyneművé nem válik.
- Ekkor meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és megszórjuk sóval. Majd ezt is jól átkeverjük.
- Vajjal kikenjük a muffin formákat, és kanál segítségével belemerjük a lisztes-sütőtökös masszát.
- Az egészet betesszük 30 percre a 200°-ra előmelegített sütőbe, és ha kész, fogyaszthatjuk is!
Olvass bele legújabb magazinunkba!