InfoPont Ajánló Magazin
Kult

Filmkritika- Sokkal több, mint testőr

Szeptember óta játsszák a mozik Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson akció-vígjátékát, a Sokkal több, mint testőrt (Hitman’s Bodyguard). Mivel oly sokan és oly sokáig vártuk a filmet, ezért úgy gondoltuk, érdemes pár szót ejtenünk róla, ha már végre sikerült is eljutnunk az egyik Cinema City komplexumba.

Szerelmes legények, fegyverropogtatás és a Happy End

Tudom, tudom, nem szabad egy filmre sem túl nagy elvárásokkal érkezni, de ezt a hibát mindannyian elkövetjük, amint a profi vágómunkát mustráljuk a bemutatóban. Nem történt ez most sem másként, hiszen amire vártunk, az azért elmaradt…

Ami a sztorit illeti, annyiról van szó, hogy adott egy komoly testőri meló, amelyben Darius Kincaidet (Samuel L.Jackson) a börtöncellájából a hágai bíróságra kellene szállítani, hogy tanúskodjon Vladiszlav Dukovics (Gary Oldman), kegyetlen európai diktátor ellen. Elvileg Európa legjobb terrorelhárítási és katonai szervei fognak össze az egyáltalán nem veszélytelen akcióban, mint mindig, most is kicsúszik az irányítás a „legjobbak” kezei közül és a fegyencen kívül majd’ mindenki életét veszti a szállítás közben. A történet innen válik izgalmassá, hiszen Michael Bryce (Ryan Reynolds) kezébe veszi az irányítást és egyedül próbálja Dariust Hollandiába szállítani. A vígjáték pikantériáját a két srác közötti feszültség adja, hiszen már régóta „jó barátok” és minden pillanatban egymásnak feszülnek a cirka 20 órás küldetésen. A film több pontján is azt hisszük, egymást fogják kinyírni, de ez végül olyannyira nem jön össze, hogy Reynoldsunk szerelmi életének virágkorát az akcióhős fenegyereknek köszönheti.

Reynolds és Samuel Jackson humorával és állandó csipkelődésével tarkított nász ugyan nem egy világklasszis, de mindenképpen ajánlatos megtekinteni megfáradt őszi esték valamelyikén, hiszen az egyenlő egy tábla Milkával: finom, édes, ropog a fogaid alatt és csupa boldogsághormon! Nálam külön nyerő a párosítás és persze az sem elhanyagolható, hogy R-Y-A-N R-E-Y-N-O-L-D-S még mindig piszkosul jól néz ki, illetve remekül hozza a hoppon maradt, „de én mindig a törvény mellett állok” figuráját. Ami Samuel L. Jacksont illeti, szerintem nem is kell magyarázzuk, az egyik legnagyobb név a szakmában. Valószínűleg rápillantott a forgatókönyvre, felröhögött „na akkor hol is van ez a Reynolds gyerek?” jelleggel és már kezdődhetett is a közös meló. Az már csak hab a tortán, hogy Samuel Jackson szintén gengszter feleségét, Sonia Kincaidet Salma Hayek alakítja, a tőle elvárt latinos-temperamentumos jelleggel, ami valljuk be, nagyon üt!

InfoPont skálán: 4/5

 

Golács Réka Emese

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A Mamma Mia!-tól az Escobar-ig: itt a heti Buda Bed Cinema-moziműsor!

InfoPont

Könyvekből készült sorozatok, melyek biztosan magukkal ragadnak

InfoPont

Filmkritika

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben