InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Leghasznosabb hobbink: a zene

Gyerekként manapság már teljesen természetes, hogy valaki zenét tanul, ugyanakkor felnőttkorban sem hagy alább ez a vágy. Bihari Márton zenész, a BM Music School Zeneiskola alapítója úgy látja, hogy míg a pandámia hatására ez a vágy különösképpen a felnőttek körében még jobban felerősödött, a lelkesedés napjainkban is töretlen. Fontos, hogy a jó zeneiskola, vagy a megbízható zenetanár kiválasztása nagy körültekintést igényel.

Életünk fontos része a zene, elsősorban a zenehallgatás, valamint az élőzenei események látogatása által. Jóval kevesebben vannak ma még azok, akik zenélnek, énekelnek, esetleg hangszeren játszanak. A hazai tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon kevés olyan felnőtt van, aki ne tanult volna gyermekként hosszabb-rövidebb ideig zenélni. Sajnos az iskolai évek után a legtöbben felhagynak a zenéléssel, pedig felnőttként is sokan gitároznának, zongoráznának, vagy énekelnének. A kulturális fejlődésnek pedig az elsődleges és legfontosabb eszköze a zenetanulás, és ma már erre rengeteg pozitív példát is látunk külföldi országokban.

A legtöbben felnőttkorukra felhagynak a zenetanulással. Ennek egyik oka, hogy hiába tartják hasznos elfoglaltságnak a tanárok vagy a szülők, összességében mégis azt szokták kiemelni, hogy ebből a tevékenységből nem lehet megélni.

A zene fejleszti a személyiséget is

A fiatalkori vágyak azonban felnőttkorban visszatérnek. A legtöbben a munkahely és a családi élet mellett előszeretettel veszik elő azokat a régi dolgokat, amelyeket korábban szerettek, például a zenélést. Ez nem véletlen: összességében a művészet, ezen belül a zene az egyik leghasznosabb hobbi, amit csak el tudunk képzelni: kikapcsol, élményeket nyújt, rendszert visz az életünkbe, személyiségünket fejleszti.

Emellett nagyon jó hatással van családtagjainkra is, hiszen ha egy szülő elkezd zenét tanulni, az inspirálja a közvetlen környezetét is ugyanerre. Ha pedig többen tanulnak zenét, az egyenes út a közös zenéléshez, aminél jobb, építőbb közös programot keresve sem találnánk egy család számára.

Zenével legyőzhető a félelem

Kutatások bizonyítják, hogy az emberek jelentős része retteg a nyilvános szerepléstől. Sokakban a halálfélelemhez hasonlítható érzést kelt a nyilvánosság előtti fellépés. Ennek a leküzdésére a zene az egyik kiváló eszköz – hangsúlyozta a zenész. A zenélés gyakorlatilag az élet szinte minden területén kedvezően hat, beleértve a családot, a munkát vagy a vállalkozást. Fontos az együtt zenélés, ezért szervezünk zenekari órákat is. A személyes jelenlétet ráadásul az online tér egyelőre nem tudta meghódítani a közösségi zenélésben. Az online térnyerés természetesen kiszélesítette a zenetanulás lehetőségeit is, amelyeket a BM Music School is kihasznál.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

„Az előadó elsősorban a saját álmai, víziói mellé kell, hogy álljon” – Interjú Szabó Balázzsal

InfoPont

Új dal készül a Budapest Park és a Margaret Island közös műhelyében!

InfoPont

Rekord nézőszámmal zárta tizenegyedik szezonját a Budapest Park

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben