InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Leghasznosabb hobbink: a zene

Gyerekként manapság már teljesen természetes, hogy valaki zenét tanul, ugyanakkor felnőttkorban sem hagy alább ez a vágy. Bihari Márton zenész, a BM Music School Zeneiskola alapítója úgy látja, hogy míg a pandámia hatására ez a vágy különösképpen a felnőttek körében még jobban felerősödött, a lelkesedés napjainkban is töretlen. Fontos, hogy a jó zeneiskola, vagy a megbízható zenetanár kiválasztása nagy körültekintést igényel.

Életünk fontos része a zene, elsősorban a zenehallgatás, valamint az élőzenei események látogatása által. Jóval kevesebben vannak ma még azok, akik zenélnek, énekelnek, esetleg hangszeren játszanak. A hazai tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon kevés olyan felnőtt van, aki ne tanult volna gyermekként hosszabb-rövidebb ideig zenélni. Sajnos az iskolai évek után a legtöbben felhagynak a zenéléssel, pedig felnőttként is sokan gitároznának, zongoráznának, vagy énekelnének. A kulturális fejlődésnek pedig az elsődleges és legfontosabb eszköze a zenetanulás, és ma már erre rengeteg pozitív példát is látunk külföldi országokban.

A legtöbben felnőttkorukra felhagynak a zenetanulással. Ennek egyik oka, hogy hiába tartják hasznos elfoglaltságnak a tanárok vagy a szülők, összességében mégis azt szokták kiemelni, hogy ebből a tevékenységből nem lehet megélni.

A zene fejleszti a személyiséget is

A fiatalkori vágyak azonban felnőttkorban visszatérnek. A legtöbben a munkahely és a családi élet mellett előszeretettel veszik elő azokat a régi dolgokat, amelyeket korábban szerettek, például a zenélést. Ez nem véletlen: összességében a művészet, ezen belül a zene az egyik leghasznosabb hobbi, amit csak el tudunk képzelni: kikapcsol, élményeket nyújt, rendszert visz az életünkbe, személyiségünket fejleszti.

Emellett nagyon jó hatással van családtagjainkra is, hiszen ha egy szülő elkezd zenét tanulni, az inspirálja a közvetlen környezetét is ugyanerre. Ha pedig többen tanulnak zenét, az egyenes út a közös zenéléshez, aminél jobb, építőbb közös programot keresve sem találnánk egy család számára.

Zenével legyőzhető a félelem

Kutatások bizonyítják, hogy az emberek jelentős része retteg a nyilvános szerepléstől. Sokakban a halálfélelemhez hasonlítható érzést kelt a nyilvánosság előtti fellépés. Ennek a leküzdésére a zene az egyik kiváló eszköz – hangsúlyozta a zenész. A zenélés gyakorlatilag az élet szinte minden területén kedvezően hat, beleértve a családot, a munkát vagy a vállalkozást. Fontos az együtt zenélés, ezért szervezünk zenekari órákat is. A személyes jelenlétet ráadásul az online tér egyelőre nem tudta meghódítani a közösségi zenélésben. Az online térnyerés természetesen kiszélesítette a zenetanulás lehetőségeit is, amelyeket a BM Music School is kihasznál.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

„Az előadó elsősorban a saját álmai, víziói mellé kell, hogy álljon” – Interjú Szabó Balázzsal

InfoPont

Különös főszereplővel készült O’SULLIVAN új videója

Glück Viktória

Játék! Indul a funky vonat a Deák téren, tombolj velünk te is!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben