InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

A Led Zeppelin életérzés

Ha lenne időgép és bármelyik zenekarba beülhetnék dobolni, akkor valószínűleg visszapörgetném az idő kerekét 1968-ra, amikor születtem. Ugyanis abban az évben alakult meg a Led Zeppelin brit rockegyüttes, amely talán minden idők legjobb rock and roll bandájának is nevezhető. Az biztos, hogy a Led Zeppelin zenekar sok későbbi zenészre és csapatra is óriási hatással volt a világ minden pontján.

Veszprémben 1992-ben megalakult az a lendületes blues-rock zenekar, amelyből a mai Led Zeppelin Session nőtt ki az évek során. Az első külföldi felkérések után úgy döntöttek, hogy nem írnak saját dalokat, hanem a ’70-es években legendává vált Led Zeppelin életművét viszik tovább.

Tatai Tamás dobos és Dávid Roland énekes 1992-ben döntött úgy, hogy Led Zeppelin-számokat akarnak játszani, mert azok olyan intenzívek, színesek, progresszívek, stílusbeli változatosságuk miatt zeneileg összetettek, igényesek, hogy az testesíti meg számukra az igazi rock and rollt és bluest. Egy olyan életérzést, amikor a zene útját választani igazi szabadságot jelentett számukra fiatalként.

A kor szelleme, a zene választotta ki őket arra, hogy hangszert, mikrofont ragadjanak.

Röviddel ezután csatlakozott hozzájuk Cseh Balázs basszusgitáros, majd 1995-ben érkezett Nagy Gergely gitáros,
és kialakult az évtizedes veszprémi legenda köréjük. A hosszú ideig tartó együtt muzsikálás, és nagy sikerek után, a 2000-es évek közepén Dávid Roland szólókarrierbe kezdett, és más zenei stílusokban, csapatokkal, színházakban zenés darabokban is kipróbálta magát.

A formáció különböző neveken, tagokkal játszott tovább, és egyéni utakat is kerestek a zenészek. Nagy Gergely például Révész Sándorral is koncertezik, Tatai Tamásnak lehetősége volt arra, hogy a Deep Purple legendás billentyűsével, John Lorddal turnézzon. A zenekar hitelességét emeli az a tény, hogy dobosuk, Tatai Tamás ugyanolyan dobokat és cintányérokat használ, mint kedvence John Bonham, továbbá nemzetkőzi képviselője a Ludwig doboknak és Paiste cintányéroknak.

Tizenkét év szünet után, már, ami az eredeti felállást illeti, – a közönség kérésének engedve – újra összeállt a Session zenekar a négy alapító taggal, valamint két vendégzenésszel: Czuczor Tamás akusztikus gitárossal és Nagy Róbert Roberson (Kelemen Kabátban) billentyűssel. A csapat számtalan próba során arra készült, hogy a veszprémi Hangvillában tartott első közös koncertjükön érettebb, tapasztaltabb muzsikusként, előadóként újrafogalmazzák hangszerelésben és magukban is mindazt, amit számukra a Led Zeppelin jelent. A koncert után a közönség követelte a folytatást, így a csapat Kéri Kolos (Hősök) basszusgitárossal tovább repítették az ólom léghajót.

A Session elegánsan profi. Nem ortodox felfogású, de nem is extravagáns. Külsőségekben is csak finom utalások vannak a Led Zeppelinre. Műgond és a tehetség. Meg az elmúlt 25 év, és a sok munka.

A világon van néhány zenekar, akik nagyszerűen játszák a Zeppelin dalokat, de közülük is kiemelkedik a veszprémi Led Zeppelin Session zenekar. Törekednek az eredeti Led Zeppelin érzést, hangulatot, hangzást átadni a koncertek alkalmával. Koncertjeik egy-egy igazi Led Zeppelin szeánsz.

Koncertek:

• Május 13. Székesfehérvár | PETŐFI KULTÚRTANSZÉK
• Május 20. | Gyula KULTUR CAFE 48
• Május 27. | Debrecen RONCSBÁR
• Május 28. | Nagyvárad MOSZKVA KÁVÉZÓ
• Július 29. | Békéscsaba CSABAGYÖNGYE STÉG SZINPAD

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

“Nem lesz konfetti, lufi, vagy semmi olyan, ami felesleges szemetet termel” – születésnapi Blahalouisiana koncert a Budapest Parkban

Glück Viktória

Csütörtökön indul a ZamJam!

Glück Viktória

A legnépszerűbb operadallamok hangversenye a Honvéd Férfikarral

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben