InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Ünnepeljük együtt Magyarország születésnapját Budapesten!

Csárdafesztivál, Magyar Ízek Utcája vagy éppen a Varázsliget – izgalmas helyszínek és több mint száz program várja az idén is azokat, akik a nemzet fővárosában ünneplik Magyarország születésnapját. Az ország legnagyobb ingyenes, augusztus 18-a és 20-a között megrendezett fesztiválját 20-án este ezúttal is látványos tűzijáték show koronázza meg.

Magyarország születésnapjának méltó megünneplésére húsznál is több rendezvényhelyszín többszáz programja és változatos műsorkínálata nyújt felejthetetlen kikapcsolódást a Budapesten ünneplők számára. A Szent István Nap évről évre látogatók tömegét vonzza a több napon át tartó, színes programsorozatával. Legnagyobb nemzeti ünnepünk összehozza az embereket azáltal, hogy emlékezteti őket az ország történelmi hagyományaira és értékeire. Idén is érdemes minél több időt szánni a magyar fővárosban rendezett Szent István-napi programokra, megízlelni a hagyományos magyar ételeket, élvezni a kulturális és zenei programok sokszínűségét.

Alig pár hete nyerte el a Magyar Turisztikai Ügynökség 2022-es Szent István Nap rendezvénysorozata a szakma Oscarját, de máris készülhetünk az idei ünnepségsorozatra. A változatos élmények sokaságán túl az idei ünnep kiváló alkalmat ad arra is, hogy felfedezzük Budapestet és annak történelmi örökségét.

A programkínálat gerincét 2023-ban is a hagyományos állami események adják: az augusztus 20-i ünnepnap programja zászlófelvonással és a Szent István-napi díszünnepséggel kezdődik, ezt a minden évben óriási népszerűségnek örvendő Légi parádé követi, majd pedig az Ünnepi Szentmise és a Szent Jobb-körmenet, míg este a Tűz és fények játéka ejti ámulatba a közönséget. A mára tradíciónak számító, több évtizedes múltra visszatekintő esti program során 34 ezer pirotechnikai effekt világítja majd be az eget, melyeket 230 indítási pontról lőnek a magasba a Margit híd és a Petőfi híd közötti Duna-szakaszon, valamint a Szabadság és az Erzsébet hídon.

A háromnapos rendezvénysorozat keretében a látogatók megtekinthetik az eredetileg 1938-ban megépített, ikonikus Aranyvonatot, a Városok sétányán 348 magyar város zászlóinak, megyéinek, valamint a történelmi Magyarország 102 városának látványos installációját mutatják be, míg nemzetünk ikonikus hőseivel a Hősök útja programsorozat keretein belül ismerkedhetünk.

A Szent István Nap szervezői idén is gondoltak a magyar gasztronómia szerelmeseire: a Magyar Ízek Utcájában a Kárpát-medence gasztrokultúráját mutatják be, a Csárdafesztiválon pedig az ország legkedveltebb csárdáinak kínálata várja a látogatókat.

A fesztiválhangulatot koncertek és sztárfellépők tucatjai fogják biztosítani. A Retro Tabán a pop- és rockzene kedvelőit olyan sztárok fellépésével várja, mint Charlie, Demjén Rózsi vagy a Neoton Família. A komolyzene rajongói a Filozófusok kertjében a Panorama Classical-on hallgathatják meg kedvenc dallamaikat, míg a Vigadó téri új programhelyszínen a Vigadó Pianonál a bárzene műfajának kedvelőit várják. Akik pedig az elektronikus és az élőzene mellett teszik le a voksukat, azok a Road Movie Live és a Szabadrét Fesztivál programkínálatából válogathatnak. Ezeken a helyszíneken részt vehetünk majd többek között a Bagossy Brothers Company, a Tankcsapda vagy a Mystery Gang fellépésén is.

A Szent István Nap programsorozatában immár harmadszor szereplő Divat & Design Fesztivál az idén új helyszínen, a Millenáris Parkban fogadja a magyar divat, ékszer és design szakma iránt érdeklődőket.

A gyerekprogramok központja idén is a Varázsliget lesz: a Városligetben, a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig terjedő területen igazi csodákban lesz részük a kilátogató gyerekeknek és a gyermeklelkű felnőtteknek.

A Szent István-napi rendezvénysorozat részeként idén is ingyenesen látogatható a Mesterségek Ünnepe a Budai Várban. Az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját 2023-ban mintegy ezer hazai és külföldi kézműves közreműködésével rendezik meg. A rendezvényen számtalan színpadi produkcióval, táncos és zenés előadásokkal, ismert és ünnepelt előadókkal, valamint figyelemre méltó új fellépőkkel találkozhat a közönség.

A rendezvénysorozat célja idén is az, hogy a családok minden tagja megtalálja a számára kedves kikapcsolódást a Szent István Napon, amelynek programja, valamint az előadókkal és a műsorokkal kapcsolatos részletes információk folyamatosan bővülő tartalommal elérhetők a www.szentistvannap.hu weboldalon és a hamarosan frissülő Szent István Nap mobilapplikációban. A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A Föld lakosságának háromnegyede koccinthatna Törleyvel – 140 éves Magyarország legrégebbi pezsgőgyára

Glück Viktória

Játék! Játék! Játék!

InfoPont

December 1-től újra befagy a Budapest Park tánctere

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben