InfoPont Ajánló Magazin
Balaton

Kutyamenü is lesz Keszthelyen!

A kutyabarát elnevezésű fenomena Balatonon és országszerte is egyre nagyobb jelenőséggel bír, az utóbbi években már 3 millióvá nőtt a kutyatartásban érintett emberek száma az országban. A kutyatartók egyre nagyobb hányada indul el kutyával nyaralni, vagy ül be egy étterembe, kávézóba. Ezt a vendéglátók, turizmusban dolgozók is érzékelik, szolgáltatásaikban visszatükröződik a kutyatartók és igényeik növekedése. Most egy újabb kutyás strand megvalósításáról adunk örömteli beszámolót Sziládi-Kovács Tibor segítségével, aki a Kutyabarát projektvezetője. A 2020 májusában nyíló keszthelyi strandról kérdeztük. 

Mikor határozták el, hogy Keszthelyen nyílik a strand?
2018 nyarán kezdődtek el az egyeztetések az önkormányzattal, hogy kutyabarát park és fürdetőhely nyílhasson Keszthelyen. A Balatonnál máshol nem találtunk olyan területet, ahol kutyabarát strandot tudnánk üzemeltetni. Keszthelyen az önkormányzat nagyon pozitívan állt a dologhoz és az ő együttműködésükkel kijelölték ezt a 3000 m² szabadstrandos területet, amely közvetlen a vízparton fekszik és eddig teljesen kihasználatlan volt. A kutyásoknak óriási igényük van arra, hogy a Balaton parton együtt tudjanak lenni, akár fürdeni is, és ezért esett erre.

Az első kutyabarát strand Fonyódon, a második Balatonföldváron nyílt. Ez már a harmadik strand lesz a Balatonnál.
Igen, az első Fonyódon, illetve Balatonbogláron volt, de utóbbinál sajnos, nem jöhetett létre, mert túl közel volt a lakóházakhoz és zavarta állítólag az ott lakókat. 2016-ban Balatonföldváron lett a második, és most 2020-ban pedig Keszthelyen nyitunk. Májusban tervezzük a nyitást, még fejlesztéseket kell addig végrehajtanunk. Annyiban lesz különleges a terület, hogy egy élménypark lesz, játszótérrel, kutyás programokkal, és fontos, hogy nem csak főszezonban, de szezonon kívül is, tehát ősszel, télen is tervezünk ide kutyás programokat. Egy egész éves kutyás közösségi teret szeretnénk megvalósítani.
Hogy kell elképzelni a kutyás strandot? Eb és gazdi együtt fürdik?
Közös fürdőzési lehetőséget ad, hiszen a Balaton egy öntisztuló vízterület, így nincs jelentősége, hogy csak kutya, vagy ember fürödhet. Persze, a vízminőség ugyanolyan jó, mint bárhol máshol a Balatonban.

Eredetileg szabadstrand volt itt. A kutyásoknak kell belépődíjat fizetniük?
Az ingyenesség megmarad, mert 300 Ft lesz ugyan a belépő embernek és kutyának egyaránt, de ez teljes mértékben lefogyasztható a piknik parkban, ahol kutyamenük is lesznek. Mivel ez egy kerékpárút mellett van, a bringásoknak is tervezünk egy szervízpontot kiépíteni. A fenntartást, üzemeltetést a kutyabarat.hu csapata végzi, fejlesztjük, karbantartjuk a területet.

A Balaton körül milyen kutyabarát összefogás van a szolgáltatások kiépítése és programok terén?
Sajnos, ez még gyerekcipőben jár, de határozott fejlődés indult. Ezzel a kezdeményezéssel pont az a célunk, hogy a régió településeit összefogásra buzdítsuk és a kutyabarát turizmust fejlesszük. Megmutatjuk, hol találhatnak kutyabarát szállásokat, éttermeket, sőt már múzeumokat és várakat is látogathatnak a kutyások.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Élő állat karácsonyra? Ne tedd!

InfoPont

Kutyabarát

InfoPont

Kutyabarát tippek – Hogyan viselkedjünk kutyánkkal étteremben, kávézóban?

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben