InfoPont Ajánló Magazin
HasznosKiemelt tartalom

Az a szívet melengető kutyaszeretet, az!

Különböző fajta kutyák, különböző stílusokkkal, jellemekkel rendelkeznek, viszont egy közös pont lehet, hogy igazán tudnak szeretni, adni. Szeretni a gazdit, ha családon belül mozog, akkor a családtagokat egyaránt.

Tanulékony, képes alkalmazkodni és rendkívül hűséges. A kutya a jelenlegi ismerteink alapján az egyik legintelligensebb állat. Már az ókorban számon és nagy becsben tartották. Többek között a régi Egyiptomban kultusz övezte lépteit és megjelenik Homérosz elbeszélésében (Argosz, Odüsszeusz kutyája, húsz évig várt türelmesen a gazdájára) is. Egyszerűen tudjuk, hogy jó velük foglalkozni, jó, ha a kutya foglalkozik velünk, legyen szó akár hobbi, akár más jellegű tartásáról. Mert az együttélésre, az együttműködésre számos formát találunk ki körülményekhez mérten. Az állattartáshoz szabályrendszert alakítunk ki, melyben különböző feladatokkal ruházhatjuk fel. Fáradhatatlanul őrizheti a nyájat, húzhatja, vonhatja a szánt, vezethet világtalant,  szolgálhat a hadban, menthet bajbajutottat, mint segítő vagy terápiás kutya. És neki is lehet privát élete. A munka végeztével egy szerető családba térhet haza, ahol enni és inni adnak neki, futkározni, játszani viszik egy parkba vagy csak egyszerűen kiengedik őt egy kertbe, persze az is benne van a pakliban, hogy fenyítést zsebel be vagy éppen mi tőle egy jókora morgást, mint családtag.

A hidegebb idő, a tél érkeztével legyünk a kutyák iránt is fokozott figyelemmel. Ha rászoruló kutyussal találkozunk keressük a Rex Kutyaotthon Alapítványt az alábbi elérhetőségeken:

 

Rex Kutyaotthon Alapítvány
http://facebook.com/rexalapitvany
rexiroda@rex.hu
1048 Budapest, Óceánárok u. 33.
+36 1 230 40 80

és ha lehetséges, fogadjuk őt örökbe.

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Kutyák, rendezvények, jótékonyság

InfoPont

Kutyamenü is lesz Keszthelyen!

InfoPont

Menhelyi kutyáknak segít gazdát találni a Főtaxi

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben