Hasznos
4 TIPP kutyásoknak, hogy zökkenőmentes legyen a tavasz
  • 2020. április 13.

Hosszabbodó nappalok, melegedő idő: annak jelei, hogy a tavasz visszafordíthatatlanul megérkezett. Tudod, mit kell tenned? Az emelkedő hőmérséklettel járó veszélyeket az alábbi tippekkel megelőzheted, aztán nincs más hátra, mint élvezni a csodás tavaszi napsugarakat.

 

  1. Vértezd fel négylábúdat a szívférgesség, a bolhák és a kullancsok ellen!A hőmérő higanyszálának emelkedésével az élősködők is felélénkülnek. Tedd meg időben
    a megelőző lépéseket, ne várj az első szúnyogok, kullancsok megjelenésére. A tennivalókról, valamint az aktuális módszerekről egyeztess az állatorvossal.
  2. Légy óvatos a tavaszi nagytakarítással!Sajnos néha megfeledkezünk róla, hogy állataink nem tudnak olvasni. Beleehetnek, beleihatnak olyan felügyelet nélkül hagyott tisztítószerekbe, amelyek akár veseleállást okozhatnak, sok más, komoly következmény mellett. Légy figyelmes!
  3. Ne ugorj fejest a tavaszba!A jó idő megérkeztével, hanyatt-homlok rohannál a tavaszba, megmásznád a legmagasabb hegycsúcsot, órákig sétálnál a zöldülő réteken. Ne tedd! Ahogyan te, úgy a kutyád is lelassult a hidegebb évszakban, amikor az emberek átlagosan jóval kevesebbet mozognak. Fokozatosan szoktassátok hozzá magatokat a nagyobb terheléshez, mert a felelőtlen kapkodás egészségügyi problémákat szülhet.
  4. Szerezd be a megfelelő kellékeket!Manapság sokkal több hasznos eszközt vihetsz magaddal, amikor kutyusoddal kimozdultok. Kényelmesebb hámok, hordozható itatópalack, védőfelszerelések, és klassz játékok állnak rendelkezésetekre.

 

Olvass további érdekes és hasznos cikkeket
a Kutyabarát.hu oldalán!


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

Cimkék:
happy wheels