InfoPont Ajánló Magazin
InfoPont

Én vagyok a falkavezér, de Pityu a főnök

Till Attilát, Tillát, mint televíziós műsorvezető, riporter, filmes ismerjük, de az utóbbi évben más szerepben is feltűnt,mégpedig felelős állattartóként. A social media különböző felületein, napi szinten láthatjuk vicces bejegyzéseit, videóit a kis kedvencekkel töltött mindennapokról. Elsőként Dubi, a labradoodle csatlakozott a Till családhoz, majd hamarosan egy fekete cica, Pityu pottyant az életükbe. Kíváncsiak voltunk, hogyan zajlik az élet, amikor egyszerre két négylábú is boldogítja az emberfiát.

Mikor jött az ötlet, hogy szeretnétek kutyát és miért épp egy labradoodle-ra esett a választás?

Kutyát a feleségem és a legkisebb gyerekem Félix szeretett volna nagyon. Természetesen Dubi a család kutyája, de ahogy ez lenni szokott, én lettem úgymond a falkavezér, én töltöm a legtöbb időt Dubival. A labradoodle a feleségem ötlete volt, de előtte, fél éven keresztül jártuk körbe ezt a témát. Állandóan mérlegeltünk, mi legyen, mentett kutya vagy fajta kutyus. A sok mérlegelés után döntöttünk a labradoodle fajta mellett és az ország legjobb, elsőszámú kenneléből vásároltuk őt. Nagyon jó családi kutya, alkalmazkodó és ennek a fajtának még számos előnye van, mint például nem allergizál, nem nagyon hullik a szőre, gyerekbarát, könnyen tanul. Imádnivaló.

Alig szoktátok meg Dubit, amikor Pityu, a macska betoppant az életetekbe. Könnyű volt a döntés, hogy befogadjátok?

Igen, mert nagyon pici volt és nagyon cuki. Egy picike , fekete gombócot fogadtunk örökbe, aki mostanra egy fekete párduc lett. Dubi néha fellökte, de Pityu gyorsan alkalmazkodott a ’kutya nővéréhez’. Egyébként nem tudtam, hogy macskás alkat is vagyok, vagy ha nem is vagyok az, egy biztos, Pityut imádom.

Dubi hogyan fogadta Pityut? Van közöttük klasszikus kutya-cica harc?

Nincs nagyon harc közöttük. Sokat bunyóznak, de harc nincs. Dubi néha átmegy Pityun, jelezvén, hogy ő a nővér, ő a főnök, de mint tudjuk, igazán a macska a főnök. Pityunak beosztottjai vannak.

Nagyon mókás pillanatképeket posztolsz, öröm nézni benneteket. Elfoglalt televíziósként biztosan nem sok szabadidőd van. Mennyi idő jut a kis kedvencekre és hogyan telnek a napjaitok együtt?

Nekem össze-vissza van a munkabeosztásom. Viszont mindig van időm reggel és este, így én sétáltatom Dubikát. Illetve rendszeresen, vagy nem rendszeresen, de kutyaiskolába viszem, illetve jár egy klassz kutyanapközibe is. Pityuval pedig csak játszani kell.

Ha összehasonlítjuk a régi, „állatnélküli” és a mostani életedet, mennyiben változott?

Vannak kötelezettségek. Most volt ivartalanítva mindkettő, aztán az élelem beszerzése, a sétáltatás és persze foglalkozni is kell velük. Habár annyi dolog, mint egy embergyerekkel nincs, mégis valamennyire a szabadságunkból megy rájuk az időnk, amit egyáltalán nem bánok. Jelenleg is tapasztalom, hogy mekkora felelősség, de egyben élmény is állatokkal élni és nagyon örülök, hogy velünk vannak.

Cikkindító kép: Chikán Erika fotográfus / Kutyabarát Magazin
https://www.facebook.com/ChikanErikaFoto

https://kutyabarat.hu/


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Szívférgesség – Csak egy szúnyogcsípés!

Bala

Kutyabarát

Bala

Kutyabarát – 5+5 érdekes kutyapszichológiai tény, amiről sokan nem tudnak 1. rész

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben