InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Különleges keleti világú örmény színjátszás

Amikor a nyári szünetnek vége, és jön az ősz, akkor nemcsak az iskolák, de a színházak is új évadot kezdenek. Ezért ebben a hónapban egy igazán egyedi társulatot fogok ajánlani, az Artashat Örmény Nemzetiségi Színházat.

Az alapítók olyan professzionális színházat álmodtak meg, amely magába foglalja az örmény kultúrát, az örmény zenét, az örmény írókat, darabjaikat, a Magyarországon élő, örmény származású, illetve az itt vendégeskedő művészeket is. Színes palettát nyújtanak minden színházi évadban, mely kizárólag örmény vonatkozású.

Törekvésükben nagy segítség számukra a termékeny örmény irodalom. Előadásaikban törekszenek a kétnyelvűségre, valamint a feliratozásra. Olyan különleges keleti világú színházat hoztak létre, amely az itteni európai emberek számára ez idáig ismeretlen volt.

Különleges keleti világú örmény színjátszás, örmény kultúra, hagyományok, dallamok, gondolatok – nem csupán örményeknek – ez a szlogenjük.

Alapvető céljuk a magyarországi örmények önkéntes szerveződéseként az örmény nemzetiségű állampolgárok hagyományainak, kulturális örökségének megőrzése és ezek továbbadása leszármazottaik felé, így erősítve meg kötelékeiket és az önálló kulturális tevékenységeik kialakulását.

A társulat szeretné megmutatni magát országszerte, bemutatni az örmény kultúrát, megismertetni és megkedveltetni a közönséggel nemzetiségüket, és emellett középpontba helyezni a profi utazó magyar színjátszást is. Színházi bemutatóikon túl különféle kulturális rendezvényeket, megemlékezéseket, irodalmi esteket, táncházakat, gasztronómiai esteket is tartanak.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A Garami ajánlja: tanulni soha nem késő

InfoPont

A Garami ajánlja

InfoPont

aGarami ajánlja – Fapapucs se lenne, ha mi nem lennénk!

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben