InfoPont Ajánló Magazin
Szórakozó

aGarami ajánlja – Fapapucs se lenne, ha mi nem lennénk!

Matiné előadáson legutóbb gyerekkoromban voltam, amikor talán valamilyen rajzfilmet néztünk meg a moziban a tavaszi szünetben. Aztán egyszer egy gyereknapi rendezvényen felhívott egy gitáros a színpadra, hogy szavaljak. Arra már nem emlékszem, melyik verset vagy mondókát mondtam el, de arra igen, hogy óriási élmény volt. Jóval később már felnőttként két zenészbarátom, Balogh László és Gömör Tamás történetét hallgattam meg egyszer arról, miért és hogyan alakították meg a Matiné zenekart:

2014 januárjában, amikor már biztosan tudtam, hogy hamarosan apa leszek, elkezdtem néhány dalt írni, a még akkor édesanyukája hasában fejlődő kisfiamnak. Úgy láttam, tetszik neki, mert óriási nagyokat rúgott, valószínűleg táncolt örömében. Másnap Laci telefonhívására ébredtem – akivel éppen akkor egy formációban együtt zenéltünk. Gondoltam gyorsan elújságolom neki, hogy milyen dalokat írok mostanában, de megelőzött…

Azt mondta: „Lehet, hogy furcsán hangzik de az az ötletem támadt, hogy gyerekdalokat kellene írnunk.” No, hát ilyen egyszerűen, szinte a semmiből alakult meg a MATINÉ zenekar. Az első közös próbánkon eldöntöttük, hogy mi nem csak szórakoztatni, hanem szórakozni is szeretnénk. Így aztán nem szabtunk határt a zenei fantáziánknak! Az egyik első dalhoz klipet is forgattunk, ami azonnal a Minimax csatorna műsorába került. Mai napig a Fapapucs című szerzeményünk a legnézettebb videónk. Már majdnem 100 ezernél tartunk!

Megint csörgött a telefon: A legismertebb hazai lemezkiadó – a Gold Record, lemezszerződést ajánlott, amit örömmel elfogadtunk. Rögtön munkához is láttunk, jöttek gyorsan az ötletek. Nyár végén meg is jelent az első Fapapucs című lemezünk. A lemezhez még 4 videóklipet készítettünk, amelyeket szintén a Minimax tv csatornán lehetett látni.Ebben az évben már 40 koncertet adtunk, decemberben a Coca –Cola Karaván fő zenekara lettünk. Örömmel vállaltunk karitatív fellépéseket is, pl.: Pető Intézet, Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika, Belügyminisztérium Árvák Karácsonya, Nemzeti Minimum (Papp László Budapest Sportaréna) Tündérkert alapítvány számára. Időközben elkezdtük írni a második nagylemezünket is, amiről a Boldog Fülinapot! című szerzemény szintén nagy nézettséget ért el a YouTube csatornánkon. 2017 őszén jelent meg az Emelj Fel! című, 13 dalt tartalmazó második lemezünk.

Sok érdekes helyzetbe keveredtünk az elmúlt négy év alatt, de azt büszkén elmondhatjuk, hogy mindig sikerült mosolyt csalni az arcokra.

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Tudod mi az a Trita Csokoládé?

Glück Viktória

Garami ajánlja: 20 éves Magyarország legnépszerűbb Guns N’ Roses Tribute zenekara, a Hollywood Rose!

Glück Viktória

A Garami ajánlja

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben