InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Ha szeptember, akkor…Mini rácsos almáspite!

Hozzávalók (4 darabhoz):

300 g liszt (helyettesítsd paleo lisztekkel a még egészségesebb végeredményért!)

200 g cukor (vagy ennyi cukornak megfelelő édesítő, például 300 g eritrit)

2-3 teáskanál vaníliaaroma

200 g vaj

1 tojás + 1 tojássárgája

1 kg alma

1 teáskanál őrölt fahéj

Pár darab szegfűszeg


Elkészítés

Vegyél elő egy nagy keverőtálat, amiben először a tésztát gyúrd össze: keverd el a lisztet, a vaníliaaromát, a cukor/édesítő felét (100 g cukor, 150 g eritrit) a vajjal és a tojással, majd ha összeállt
a tészta, tedd el fél órára a hűtőbe pihenni!

Ha letelt a 30 perc, válaszd el három egyenlő részre a tésztát. Két részt fogj meg, a harmadikat tedd félre! Ezt a 2/3-adnyi részt gyúrd össze, majd válaszd el újra, ezúttal négyfelé – mind a négy kis gombócból gyúrj kör alakú korongot, majd tedd őket a kivajazott muffin-vagy mini piteformába úgy, hogy peremük is legyen. Szurkáld meg villával az aljukat, és a 170 fokra előmelegített sütőben készítsd őket elő, 12 perc alatt!

A töltelékhez hámozd meg, majd aprítsd le az almát, párold puhára a maradék cukorral/édesítővel, a fahéjjal és a szegfűszeggel! Ha kész, kanalazd az almás masszát a négy kis piteformába.
A maradék tésztát nyújtsd ki, csíkozd fel és fektesd rácsosan a piték tetejére! Kend le a tojássárgájával, és mehet is a sütőbe (180 fok, 20-25 perc)! Ezt az egész család imádni fogja, főleg, ha még langyosan tálalod…

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Krisztisüt – Narancsos répatorta tökmaggal

Bala

Tojás- és tejmentes muffin – Egyszerű és gyors sütirecept hétköznapra

Glück Viktória

A két kedvenc sütőtökös receptünk

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben